Ölands Konstskola II

På Ölands konstkola II är kursen främst riktad till dig som gått ett förberedande år på Ölands Konstskola I eller annan jämförbar utbildning och som vill satsa på en framtid inom konst.

Här får du möjlighet att lägga ytterligare fokus på ditt eget arbete och vidareutveckla det. Du får egen ateljé som du har tillgång till dygnet runt. I tillägg har du möjlighet att testa dina projekt i olika lokaler och stora gemensamma ateljéer.

Förutom föreläsningar, seminarier och workshops arbetar du i längre sammanhängande perioder med egna självständigt formulerade projekt. Du förväntas redovisa regelbundet vad du jobbar med för resten av klassen. Året innehåller en obligatorisk studieresa som under hösten 2015 kommer förläggas till Venedigbienalen. Läsåret avslutas med en stor examensutställning i samarbete med Kalmar Konstmuseum.

Ansökan till konstskolan II senast 28 maj

I ansökan ska ingå:

• Ifylld online-ansökan
  • Kopior av betyg
  • CV
  • Personbevis
  • Arbetsprover
  • Personligt brev

Digital ansökan online

Gör så här: Lägg alla arbetsprov och ditt CV i en PDF-fil och bifoga ansökan.  Bifoga även personbevis, betygskopior och personligt brev. Detta kan göras direkt i den digitala online-ansökan när du har dessa dokument klara.

Om du sedan behöver komplettera din ansökan med tex senaste betyget eller ytterligare arbetsprover kan du  maila detta till olands.folkhogskola@folkbildning.net  Skriv tydlig avsändare och komplettering i ämnesfältet.

ANTAGNING

Antagningsbesked kommer senast två veckor efter sista ansökningsdag, dvs 11 juni. Om du inte skulle bli antagen till kursen så hamnar du på vår reservlista. Du får då besked om vilken plats du har på reservlistan och då kan du bestämma om du vill stå kvar eller inte.