Ölands Konstskola

Ölands Konstskola är förberedande för konsthögskola eller konstnärlig verksamhet. Här studerar blivande konstnärer i stora och ljusa ateljéer och verkstäder. Du söker direkt till ettan eller tvåan.

 

Konstskolan 1

Kursen utgår ifrån varje students egna konstnärliga arbete. Vårt mål är att förse dig med de teoretiska och praktiska kunskaper som är nödvändiga för vidare arbete eller studier.

Du kommer att arbeta med teckning, målning och skulptur i olika material samt olika grafiska tekniker.  Du arbetar med ljud, ljus och digital bild/ fotografering. Du får tillgång till digital verkstad med bra datorer och rätt program, redskap för animation samt ny ljudstudio.

Under utbildningen får du också möjlighet att fördjupa dig i dina egna projekt. Vi står till hands med individuell handledning. Du får även hjälp med att sammanställa dina arbetsprover för vidare studier.

Läs mer om konstskolan 1.

Konstskolan II

Kursen är främst riktad till dig som gått ett förberedande år på Ölands Konstskola 1 eller annan jämförbar utbildning och som vill satsa på en framtid inom konst.

På tvåan får du möjlighet att lägga ytterligare fokus på dina egna projekt och vidareutveckla din konst i egen ateljé eller i andra lokaler på skolan. På höstterminen 2014 genomförde vi en projektresa till Gdansk. Året avslutas nu med en stor examensutställning på Kalmar Konstmuseum. Till kommande läsår planerar vi en resa till Venedig. 

Läs mer om konstskolan 2.

Konstskolans bloggar

Ansök till konstskolan 1 och 2 senast 28/5 2015

Digital ansökan online

 

Gör så här: Lägg alla arbetsprov och ditt CV i en PDF-fil och bifoga ansökan.  Bifoga även personbevis, betygskopior och personligt brev. Detta kan göras direkt i den digitala asökan när du har dessa dokument klara.

Om du sedan behöver komplettera din ansökan med tex senaste betyget eller ytterligare arbetsprover kan du  maila detta till olands.folkhogskola@folkbildning.net  Skriv tydlig avsändare och komplettering i ämnesfältet.

ANTAGNING

Antagningsbesked kommer senast två veckor efter sista ansökningsdag, dvs 11 juni. Om du inte skulle bli antagen till kursen så hamnar du på vår reservlista. Du får då besked om vilken plats du har på reservlistan och då kan du bestämma om du vill stå kvar eller inte.