Publik filmvisning ons 13/2

Onsdag 13 februari
klockan 18:00 - 20:00
Strömstedtsalen/Huvudbyggnaden (det gula huset)

Under onsdagskvällen kommer tre tidigare deltagare från Ölands dokumentärfilmskolan, som alla nu går på Stockholm Dramatiska Högskolas dokumentärfilmsutbildning. Möt Jonathan Heinius, Manolo Diaz Ramö och Anna-My Novotny som visar sina senaste samhällskritiska dokumentärfilmer med experimentall form. Öppet för alla, alltså även för dig som inte går på skolan!

I den dokumentära hybriden Pax Aurora har Jonathan Heinius, tillsammans med klasskamraten Milla Bergh, tagit sig an den svenska militärens identitet ur ett mytologiskt perspektiv. I filmen Vi andra av Manolo Diaz Ramö och Sharmarke Binyusuf möter vi en rasistisk verklighet som börjar urarta. Med något mer hoppingivande ton skildrar Anna-My Novotny flyktingbarn som bor på ett flyktingboende mitt i centrala Stockholm i sin dokumentär Vintertullen. Även om den plats de bor på kan verka klaustrofobisk är det den enda plats där barnen fortfarande får bara vara barn och drömma om en ljus framtid.

Ett Q&A kommer att hållas med filmarna av Melina Ekh och Fredrik Stedtjer som är deltagare på Ölands folkhögskolas dokumentärfilmskola.

Varmt välkomna!