Tempofestivalens pris till Jasmijn Kooijman

Varje år åker Dokumentärfilmskolan till Tempo dokumentärfestival i Stockholm. I år fick Jasmijn Kooijman, tidigare deltagare på Designskolan festivalens New Doc pris för sin film "Nu bor jag på en camping", inspelad på Möllstorps camping på Öland. Här är juryns motivering:

"För en mänsklig och uppriktig skildring av en globalt angelägen fråga, sedd genom barnens ögon. I det mikrokosmos som utspelar sig på en familjecamping får regissören oss att engagera oss i några flickor från krigshärjade länder, i deras berättelser och minnen, och i samspelet dem emellan – genom en mycket inkännande regi. När vi distanserar oss från det oskyldiga barnets blick är det omöjligt att inte fundera över hur deras framtid kommer att se ut."