Besöksadress

Ölands folkhögskola
Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Visa på google maps

Kontakt

Telefon 0485 - 56 44 00
Fax 0485 - 387 74
E-post olands.folkhogskola@folkbildning.net

Fakturaadress

Landstinget i Kalmar Län
Fakturascanning 6220001 

Box 601, 391 26 Kalmar
Org.nummer: 232100-0073

IKEA + Basår Design = SANT!

Igår drog slutfasen i det stora IKEA-projektet igång. Alla deltagare från Basår Design var på plats i varuhuset i Kalmar. Denna vecka kommer de planerade rummen att byggas upp och möbleras utifrån respektive målgrupp och deras livssituation. Innan arbetet satte igång fick vi en brief av Kom & In chefen, Alexandra Lindhén om bland annat säkerhet, arbetsordning och administrativ dokumentation. Därefter började det. Snickarbyxor och röda IKEA-tröjor på och laddade skruvdragare fram.

Det första arbetsmomentet respektive grupp fick tas sig an var att hämta ut alla möbler till sina rum. Sedan började monteringen. Det var förvaringssystemet Bestå och garderobssystemet Pax tillsammans med sängar, soffor, hyllor och skrivbord som skruvades ihop.

En viktig aspekt i det löpande arbetet denna vecka är att alla deltagare måste ha uppsikt över sina verktyg, skruvar och annat material. Det finns många besökande kunder med barn. Att arbeta i ett varuhus med kunder är lite speciellt.

Det blev en lång dag. När Basåret slutligen trötta gick hem vid halvåtta tiden på måndagskvällen, fanns det fortfarande många platta paket kvar att montera...