Vårfåglar - nybörjare

Vårfåglar – NYBÖRJARE 4–6 maj

Den första av vårens två kurser i fågelskådning, och en kurs för dig som inte fågelskådat så mycket tidigare.

OBS! KURSEN ÄR FULLTECKNAD. DU KAN FORTFARANDE SÖKA DEN, MEN HAMNAR DÅ PÅ RESERVPLATS.

Denna kurs vänder sig till dig som inte gått någon fågelkurs på Ölands folkhögskola tidigare. Under tre dagar bekantar vi oss med många av våra vanligaste vårfåglar, men även ovanligare arter kan krydda anrättningen - vi är trots allt på Öland, en av landets främsta platser för fågelskådning!

Vi är ute från tidig morgon till sen eftermiddag, färdas i egna bilar och delar på kostnaden. På fredagskvällen lyssnar vi på föredrag och kanske nattsångare. Vi kan inte erbjuda boende på skolan eftersom våra långa kurser fortfarande är igång.

KOSTNAD

1 475 kr. Boende och transporter ingår inte i kostnaden.

KURSANSVARIG

Pav Johnsson jobbar till vardags som lärare i naturkunskap på Ölands folkhögskola. Han är biolog och har varit passionerat intresserad av naturen i hela sitt liv. Hösten 2015 blev boken Ölands fåglar, som Pav var huvudredaktör för, klar. Vid sidan av lärarjobbet leder Pav naturresor i egen regi, eller via resebolaget AviFauna. Han medverkar återkommande som naturexpert i P4 Kalmar och syntes våren 2017 i "Det stora fågeläventyret" på SVT. På kursen medverkar också läraren och naturguiden Johan Petersson.

OBS! Tidigare sista ansökningsdag: 16 april

Ansök nu