Vårfåglar - fortsättning

VÅRfåglar – FORTSÄTTNING 14–16 MAJ

Välkomna till en kurs som blivit en klassiker i vår verksamhet!

OBS! KURSEN ÄR FULLTECKNAD. DU KAN FORTFARANDE SÖKA DEN, MEN HAMNAR DÅ PÅ RESERVPLATS.

Den andra av våra två kurser i fågelskådning. Under tre intensiva dagar, i maj då artrikedomen är som störst, stiftar vi bekantskap med ett stort antal vårfåglar, både vanliga och ovanliga. Vi är ute från tidig morgon till sen eftermiddag, färdas i egna bilar och delar på kostnaden. På kvällen lyssnar vi på föredrag eller nattsångare. Vi kan inte erbjuda boende på skolan då våra långa kurser fortfarande är igång.

Kostnad

1 475 kr. Boende ingår inte i kostnaden. Vi färdas i egna bilar så kostnad för transport till exkursionslokaler tillkommer.

Kursansvarig

Pav Johnsson och Johan Petersson. Pav Johnsson jobbar till vardags som lärare i naturkunskap på Ölands folkhögskola. Han är biolog och har varit passionerat intresserad av naturen i hela sitt liv. Hösten 2015 blev boken Ölands fåglar som Pav var huvudredaktör för klar. Vid sidan av lärarjobbet leder Pav naturresor i södra Afrika i egen regi, och juli 2018 till Transsylvanien. Han medverkar ibland som naturexpert i P4 Kalmar och syntes i "Det stora fågeläventyret" i SVT under våren 2017. Johan jobbar bland annat som lärare, naturguide och med fågelinventeringar.

OBS! Senare sista ansökningsdag: 16 april

Ansök nu