Om ansökan till Scenkonstskolan I

ATT SÖKA TILL SCENKONSTSKOLAN I!

SÅ HÄR GÖR DU!

Det är enkelt - för att ansöka behöver du fylla i en ansökningsblankett och bifoga några dokument. Antingen kan du ansöka online eller så skickar du in en ansökningsblankett per post till oss. Tillsammans med din ansökning behöver du skicka med:

Kopior av betyg

CV - Vad du har för erfarenheter tidigare. Skriv gärna ett personligt brev.

Personbevis

SÅ HÄR GÅR DET TILL

Audition Vårens audition sker lördag 24/3 och söndag 25/3.

Sista ansökningsdag är måndag 12/3. När vi fått in din ansökan kallar vi dig till audition en av dagarna. 

Den dag du är kallad är det samling kl 09.00. Det finns fika, du får bekanta dig med scenkonstskolans deltagare som är dina värdar, och träffa de andra sökandena innan proven startar kl 10.00.

Våra prov består av tre delar: Dansklass – som sker i grupp på förmiddagen. Sångprov och scenframställningsprov – som görs enskilt under eftermiddagen.

I dansklassen handlar det om gemensam uppvärmning, stegkombinationer och en kortare koreografi i grupp. Du behöver ha med dig träningskläder.

Förbered en valfri sång. Ta med dig en bra kopia på noterna. Du får träffa en ackompanjatör som kompar på piano om du inte hellre vill kompa själv eller sjunga a capella.

Ditt scenprov får vara högst 3 minuter långt (plus minus lite marginal) Förbered dig väl: Utantill är en självklarhet, men du behöver också ha funderat över vad texten verkligen handlar om. Scenprovet är förelagt och består av sex olika texter där du väljer en. De förelagda texterna finns här nedan i pdf. 

 

ADRESSER:

Ansökning som skickas med post sänds till:
Ölands Folkhögskola 
Scenkonstskolan
Skogsby 144 
386 93 Färjestaden

Antagning

Antagningsbesked kommer direkt efter utvärdering av audition.

Vill du veta mer?

Om du har frågor om ansökan kan du kontakta oss.

Mia Nilsson

Kursföreståndare Scenkonstskolan I
mia.nilsson@olandsfolkhogskola.se

Välkommen med din ansökan!

 

Ansök nu