Scenkonstskolan I

UTBILDA DIG INOM TEATER, MUSIK OCH DANS

Scenkonstskolan I är en ettårig förberedande utbildning för dig som siktar på att arbeta med teater, musik och dans - eller till exempel regi, koreografi och scenografi. Det är en utbildning som ger dig möjlighet att utforska, stärka och utveckla dina sceniska färdigheter för att söka vidare till högre studier inom scenkonstområdet.

Ansök senast 16 mars!

MÖT PUBLIKEN PÅ SMÅ OCH STORA SCENER

Under året möter du publik i flera olika projekt. Alltifrån mindre sammanhang med publiken nära dig, till större sceniska projekt inomhus eller utomhus. Varje vår gör vi på Scenkonstskolan en större föreställning på Kalmar Teater. Vi åker också och ser flera olika scenföreställningar i Kalmar eller närliggande städer under året.

VI SÖKER NYA UTTRYCK PÅ SCEN

Vi på Scenkonstskolan är nyfikna på att skapa nya former för hur vi kan berätta en historia från scenen. Med skådespeleriet som grund undersöker vi hur vi kan blanda in rörelsen, dansen, sången och musiken till ett spännande och angeläget uttryck.

SÅ FUNKAR DET ATT STUDERA SCENKONST PÅ ÖLAND

Under första året på Scenkonstskolan får du möta flera lärare, alla med lång yrkeserfarenhet som skådespelare, regissör, musiker, kompositör, körledare eller dansare, koreograf. Lär känna våra lärare här!

Varje vecka undervisas du i scenframställning, dans och ensemblesång. Individuell sångundervisning varannan vecka. Du kommer också att få lära dig grunderna i att arbeta i ljudstudio. Här kan du se mer om Scenkonstskolans arbetssätt.

Vi har ett stort teaterrum med scen och scenteknik, ett musikrum rikt utrustat med instrument, tillgång till ett rum med flygel och flera mindre övningsrum. Här kan du läsa mer om och se bilder från Scenkonstskolans lokaler. På skolan finns också träningsgym med mera. Under din fritid har du fri tillgång till alla lokaler. 

Det finns också möjlighet att fortsätta utveckla ditt konstnärliga uttryck och fördjupa dig inom ämnen som regi, produktion, musikkomposition, scenografi med mera under ett andra år. Här kan du läsa mer om Scenkonstskolan II.

Ansök nu!

Kursen startar 20 augusti 2018 och slutar 24 maj 2019. Skicka in din ansökan senast 16 mars. Auditions för årets sökande är den 24 och 25 mars - vi kallar dig till en av dagarna efter att vi fått in din ansökan. Läs mer om Ansökan till Scenkonstskolan I.

Om du vill veta mer om kursen, kontakta Mia Nilsson, kursansvarig för Scenkonstskolan I.

mia.nilsson@olandsfolkhogskola.se

Ansök nu

Blogginlägg

Sånt är livet på kvinnodagen!

Scenkonstskolan I (fd Musikteater) laddar inför sitt sångprogram på Ölands folkhögskola och ett äldreboende i Färjestaden idag på Internationella Kvinnodagen. Sånt är livet, Mamma är lik sin mamma... m fl låtar.

Läs mer »

Illusionen på Kalmar Teater i maj

Scenkonstskolan I (fd Musikteater) har precis satt igång arbetet med "Illusionen" - en trillerartad föreställning med teater, dans och musik om några av vår tids brännande frågeställningar... Vem tillhör sanningen? Vad...

Läs mer »

HAVET - Musikteaterskolan på Konstnatten

Musikteaterskolan visar HAVET, en liten föreställning med teater, dans och sång i Liedbergssalen. Kl 19.00 samt kl 20.00 och även kl 21.00. Längd ca 30 min. Inget insläpp efter föreställningens början.

Läs mer »