Scenkonstskolan I

UTBILDA DIG INOM TEATER, MUSIK OCH DANS

Scenkonstskolan I är en ettårig förberedande utbildning för dig som siktar på att arbeta med teater, musik och dans - eller till exempel regi, koreografi och scenografi. Det är en utbildning som ger dig möjlighet att utforska, stärka och utveckla dina sceniska färdigheter för att söka vidare till högre studier inom scenkonstområdet.

MÖT PUBLIKEN PÅ SMÅ OCH STORA SCENER

Under året möter du publik i flera olika projekt. Alltifrån mindre sammanhang med publiken nära dig, till större sceniska projekt inomhus eller utomhus. Varje vår gör vi på Scenkonstskolan en större föreställning på Kalmar Teater. Vi åker också och ser flera olika scenföreställningar i Kalmar eller närliggande städer under året.

VI SÖKER NYA UTTRYCK PÅ SCEN

Vi på Scenkonstskolan är nyfikna på att skapa nya former för hur vi kan berätta en historia från scenen. Med skådespeleriet som grund undersöker vi hur vi kan blanda in rörelsen, dansen, sången och musiken till ett spännande och angeläget uttryck.

SÅ FUNKAR DET ATT STUDERA SCENKONST PÅ ÖLAND

Under första året på Scenkonstskolan får du möta flera lärare, alla med lång yrkeserfarenhet som skådespelare, regissör, musiker, kompositör, körledare eller dansare, koreograf. Lär känna våra lärare här!

Varje vecka undervisas du i scenframställning, dans och ensemblesång. Individuell sångundervisning varannan vecka. Du kommer också att få lära dig grunderna i att arbeta i ljudstudio. Här kan du se mer om Scenkonstskolans arbetssätt.

Vi har ett stort teaterrum med scen och scenteknik, ett musikrum rikt utrustat med instrument, tillgång till ett rum med flygel och flera mindre övningsrum. Här kan du läsa mer om och se bilder från Scenkonstskolans lokaler. På skolan finns också träningsgym med mera. Under din fritid har du fri tillgång till alla lokaler. 

Det finns också möjlighet att fortsätta utveckla ditt konstnärliga uttryck och fördjupa dig inom ämnen som regi, produktion, musikkomposition, scenografi med mera under ett andra år. Här kan du läsa mer om Scenkonstskolan II.

audition VÅREN 2019

Intagning till Scenkonstskolan åk I för kursåret 2019/2020 sker till våren. Vi har audition lördag 11 maj och söndag 12 maj. Sista anmälningsdag är 15 april.  Läs mer om hur ansökningsproven går till här: Ansökan till Scenkonstskolan I.
Välkommen att söka till oss!

Om du vill veta mer om kursen, kontakta Mia Nilsson, kursansvarig för Scenkonstskolan I.

mia.nilsson@olandsfolkhogskola.se

Ansök nu

Blogginlägg

INVIGNING ÖPPEN SCEN

Scenkonst I höll i invigningen av öppen scen i caféet på skolan. Premiär för klassbandet under Rob Easleys handledning!! Stor publik, och under kvällen framträdde en rad olika deltagare på med musik, sång och dikter. Så härlig kväll! Nu är lokalen uppvärmd!

Läs mer »

Konsert med Högalids folkhögskola

Stort TACK till kursen "Musik på scen" från Högalids folkhögskola som gav en bejublad konsert i Liedbergsalen på Ölands folkhögskola på onsdagskvällen den 3:e okt. 

Läs mer »

sagan om oidipus

En 2400 år gammal berättelse som känns lika högaktuell idag. Spelas av Scenkonstskolan I och II på Ölands folkhögskola, Liedbergsalen. Spelas på Konstnatten fredag 28 sept kl 19.00 och 21.00. Speltid ca 1 tim. Varmt välkomna!  

Läs mer »