Studera konst i inspirerande miljö 

"Ont skall med konst fördrivas" Kjartan Slettemark

Vi tror på konsten som språk! Bildens och formens kommunikativa egenskaper och unika förmåga att synliggöra tankar, idéer och visioner.

Konstskolan utgår ifrån varje students egna konstnärliga arbete. Vårt mål är att förse alla som studerar konst hos oss med de teoretiska och praktiska kunskaper som är nödvändiga för vidare arbete eller studier.

Fördjupa din talang på konstskola

Under konstskolans hösttermin får du verktyg och nycklar till ditt skapande i form av konstkurser i olika specifika tekniker. Längre in i kursen blir vår utbildning inom konst friare och mer inriktad på ditt specifika konstnärliga arbete. 

Förbered dig för vidare konstutbildning

På vår konstutbildning får du också möjlighet att fördjupa dig i dina egna projekt. Vi står till hands med individuell handledning. Du får även hjälp med att sammanställa dina arbetsprover för vidare studier på till exempel konsthögskola.

 

Kursen startar 20 augusti 2018 och slutar 24 maj 2019.
Vill du veta mer om kursen, hör av dig till Kristina Hjelte.

Kristina Hjelte kristina.hjelte@olandsfolkhogskola.se

 

Ansök nu

Blogginlägg

Tidigare deltagare tar hem Move Award

Grattis till Karl Marteliusson, gästlärare på Designskolan, tidigare deltagare på Konst 1 och sommarvaktmästare på skolan som har belönats med Move Award 2017. Du hittar Kalles bidrag här. Kalle gick på Konst 1 på...

Läs mer »

Metall-dag

Idag har skolans metallverkstad hållt "öppet hus" för alla som velat lära sig mer om svestning och smide. Lars och Basam tog emot deltagare från många av skolans kurser under dagen. Även intresserade lärare syntes vid både svets och ässja. I vår metallverkstad pågår flera projekt just...

Läs mer »

Konst

Läs mer »