Studera konst i inspirerande miljö 

"Ont skall med konst fördrivas" Kjartan Slettemark

Vi tror på konsten som språk! Bildens och formens kommunikativa egenskaper och unika förmåga att synliggöra tankar, idéer och visioner.

Konstskolan utgår ifrån varje deltagares eget konstnärliga arbete. Vårt mål är att förse alla som studerar konst hos oss med de teoretiska och praktiska kunskaper som är nödvändiga för vidare arbete eller studier.

Fördjupa din talang på konstskola

Under konstskolans hösttermin får du verktyg och nycklar till ditt skapande i form av konstkurser i olika specifika tekniker. Längre in i kursen blir vår utbildning inom konst friare och mer inriktad på ditt specifika konstnärliga arbete. 

Förbered dig för vidare konstutbildning

På vår konstutbildning får du också möjlighet att fördjupa dig i dina egna projekt. Vi står till hands med individuell handledning. Du får även hjälp med att sammanställa dina arbetsprover för vidare studier på till exempel konsthögskola.

 

Kursen startar 19 augusti 2019 och slutar 29 maj 2020.
Vill du veta mer om kursen, hör av dig till Kristina Hjelte.

Kristina Hjelte kristina.hjelte@olandsfolkhogskola.se

ansökan senast 23 maj 2019

 

Ansök nu

Blogginlägg

Rebecka Holmström och Konstskolan

BINDESTRECK - Hur samarbetar vi? Hur ser vi på vad vi gör, vad andra gör? Hur kan vi ge varandra av oss själva utan att det tär?  Den här veckan har konstskolan 2 tillsammans med Rebecka Holmström hållt på med gemensamt...

Läs mer »

SKOGSMINGEL: Åsiktspott med smutsig blick

Konstskolan I och konstskolan II bjöd under konstnatten in till sin gemensamma utställning SKOGMINGEL: Åsikspott med smutsig blick. Utspridda över hela skolan engagerade de besökarna i ett flertal experimenterande installationer.

Läs mer »

Workshop inför konstnatten

Inför konstnatten har konstskolan I och II haft Emelie Carlén och Emmeli Person som gästlärare. Tillsammans har vi utfört en rad övningar bland annat baserade på fluxus instruktioner. Vi gör oss nu redo inför kvällen och bjuder in till utställningen SKOGSMINGEL: åsiktspott med smutsig...

Läs mer »