Dokumentärfilmskolan

JUST NU SÖKER VI EN NY KOLLEGA SOM VILL JOBBA MED OSS OCH VÅRA DELTAGARE PÅ DOKUMENTÄRFILMSKOLAN. LÄS MER HÄR.

 

Utbilda dig inom dokumentärfilm

Vill du göra så mycket film du bara orkar och hinner? På vår dokumentärfilmskola har du tillgång till kamera och redigering dygnet runt. Här får du möjlighet att bli riktigt bra på något du brinner för, under ett intensivt år. 

Största delen av kursen Dokumentärfilm arbetar du med olika filmprojekt och här får du utveckla ditt eget sätt att berätta. Mellan de längre projekten har vi workshops med Sveriges bästa filmare i olika ämnen som regi, foto, ljud, klippning, intervjuteknik och projektutveckling.

Vi ser film som ett lagarbete och under projekten arbetar du oftast tillsammans med en kurskamrat. De färdiga filmerna liksom processen dit utvärderas gemensamt.

Kursen startar 20 augusti 2018 och slutar 24 maj. Ansök senast den 2 maj!

SÅ HÄR ARBETAR VI PÅ DOKUMENTÄRFILMSKOLAN

Vi filmar med Canon C100 kameror och redigerar på Macdatorer. Det är bra om du har förkunskaper men det viktiga är att du verkligen vill berätta med film. Att du är sugen och pepp på dokumentärfilm! 

Titta gärna på filmer som våra kursdeltagare gjort för att få en idé om vad du kan göra på kursen. Läs också deras egna berättelser om dokumentärfilmsutbildningen.

PRAKTISK OCH TEORETISK DOKUMENTÄRFILMSKOLA

Projektarbetet varvas med teori och praktiska övningar i form av olika workshops. Vi ser film för att få inspiration och du får också lära dig om dokumentärfilmens historia. Under året på dokumentärfilmskolan stöttar och hjälper vi dig att utveckla idéer, genomföra research, filma och redigera.

LÄR DIG DOKUMENTÄRFILM FRÅN PROFFSEN

Under utbildningen Dokumentärfilm får vi besök från gästlärare, som alla jobbar med film och dokumentärfilm. Tillsammans har vi workshops i olika ämnen som foto, ljud, klippning, intervjuteknik, regi, gestaltning och projektutveckling. Vi samarbetar med Konstskolan och åker bland annat till Tempo dokumentärfestival i Stockholm. 

Alla dina lärare är också själva yrkesverksamma filmare och fotografer, lär känna dem här. 

Få tillgång till välutrustade lokaler

Du får tillgång till både grupprum och ett större klassrum för ditt kreativa arbete. Dokumentärfilmskolan har dessutom sin egen visningslokal och elva redigeringar. På skolan finns även ljudstudio, bibliotek, verkstäder, ateljéer och butik med konstnärsmaterial. Vi har trådlös uppkoppling till internet och till skolans nätverk i alla arbetslokaler och elevbostäder. Här kan du se mer av våra lokaler och utrustning. 

Hör av dig med frågor!

Kursen startar 21 augusti 2018 och slutar 1 juni 2019. Vi vill ha din ansökan senast den 2 maj. Här hittar du all info om hur du söker.

Vill du veta mer om kursen, är du varmt välkommen att höra av dig till kursföreståndare Anna Persson på 073-560 24 15 eller anna.persson@olandsfolkhogskola.se.

Ansök nu

Blogginlägg

Anna-My, Manolo och Jonathan på Tempo dokumentärfestival

3 av 6 dokumentärfilmstudenter på Stockholms dramatiska högskola har tidigare gått på Ölands dokumentärfilmskola! På årets Tempofestival visade Anna-My Novotny, Manolo Diaz Rämö och Jonathan Heinius sina filmer. Vi...

Läs mer »

Tempofestivalens pris till Jasmijn Kooijman

Varje år åker Dokumentärfilmskolan till Tempo dokumentärfestival i Stockholm. I år fick Jasmijn Kooijman, tidigare deltagare på Designskolan festivalens New Doc pris för sin film "Nu bor jag på en camping", inspelad...

Läs mer »

ÖPPET HUS PÅ DOKUMENTÄRFILMSKOLAN

Välkomna på öppet hus hemma hos Dokumentärfilmskolan under Ölands filmvecka 2018! Kom och se våra filmer i bion, dyk in i klipprummen, följ processerna på väggar och golv, häng i vårt färgglada klassrum och ta chansen att...

Läs mer »