Dokumentärfilmskolan

Utbilda dig inom dokumentärfilm

Vill du göra så mycket film du bara orkar och hinner? På vår dokumentärfilmskola har du tillgång till kamera och redigering dygnet runt. Här får du möjlighet att bli riktigt bra på något du brinner för, under ett intensivt år. 

Största delen av kursen Dokumentärfilm arbetar du med olika filmprojekt och här får du utveckla ditt eget sätt att berätta. Mellan de längre projekten har vi workshops med Sveriges bästa filmare i olika ämnen som regi, foto, ljud, klippning, intervjuteknik och projektutveckling.

Vi ser film som ett lagarbete och under projekten arbetar du oftast tillsammans med en kurskamrat. De färdiga filmerna liksom processen dit utvärderas gemensamt.

Kursen startar 19 augusti 2019 och slutar 29 maj 2020. Ansök senast den 2 maj!

SÅ HÄR ARBETAR VI PÅ DOKUMENTÄRFILMSKOLAN

Vi filmar med Canon C100 kameror och redigerar på Macdatorer. Det är bra om du har förkunskaper men det viktiga är att du verkligen vill berätta med film. Att du är sugen och pepp på dokumentärfilm! 

Titta gärna på filmer som våra kursdeltagare gjort för att få en idé om vad du kan göra på kursen. Läs också deras egna berättelser om dokumentärfilmsutbildningen.

PRAKTISK OCH TEORETISK DOKUMENTÄRFILMSKOLA

Projektarbetet varvas med teori och praktiska övningar i form av olika workshops. Vi ser film för att få inspiration och du får också lära dig om dokumentärfilmens historia. Under året på dokumentärfilmskolan stöttar och hjälper vi dig att utveckla idéer, genomföra research, filma och redigera.

LÄR DIG DOKUMENTÄRFILM FRÅN PROFFSEN

Under utbildningen Dokumentärfilm får vi besök från gästlärare, som alla jobbar med film och dokumentärfilm. Tillsammans har vi workshops i olika ämnen som foto, ljud, klippning, intervjuteknik, regi, gestaltning och projektutveckling. Vi samarbetar med Konstskolan och åker bland annat till Tempo dokumentärfestival i Stockholm. 

Alla dina lärare är också själva yrkesverksamma filmare och fotografer, lär känna dem här. 

Få tillgång till välutrustade lokaler

Du får tillgång till både grupprum och ett större klassrum för ditt kreativa arbete. Dokumentärfilmskolan har dessutom sin egen visningslokal och elva redigeringar. På skolan finns även ljudstudio, bibliotek, verkstäder, ateljéer och butik med konstnärsmaterial. Vi har trådlös uppkoppling till internet och till skolans nätverk i alla arbetslokaler och elevbostäder. Här kan du se mer av våra lokaler och utrustning. 

Hör av dig med frågor!

Kursen startar 19 augusti 2019 och slutar 29 maj 2020. Vi vill ha din ansökan senast den 2 maj. Här hittar du all info om hur du söker.

Vill du veta mer om kursen, är du varmt välkommen att höra av dig till kursföreståndare Anna Persson på 073-560 24 15 eller anna.persson@olandsfolkhogskola.se.

Ansök nu

Blogginlägg

FILMVISNING & SAMTAL MED REGISSÖR CLARA BODÉN 9/1

Varmt välkomna på visning av essäfilmen "Lgh+bil+allt jag har och äger" & samtal med regissör Clara Bodén! NÄR: Onsdag 9/1 kl 17.30-19 VAR: Strömstedtsalen eller Dokumentärfilmskolans biograf på Ölands...

Läs mer »

Film och ljud hör ihop.

Under en vecka har dokumentärfilmskolans deltagare undervisats i studioteknik, ljudläggning och redigering av gästläraren Tomas Forssell.   

Läs mer »

PREMIÄR PÅ DOKUMENTÄRFILMSKOLAN IKVÄLL!

Varmt välkomna på premiärvisning av Ölands Dokumentärfilmskolas slutfilmer ikväll! Efter ett års experimenterande med dokumentärfilmens alla uttryck visar Dokumentärfilmskolan äntligen...

Läs mer »