AKTION FÖR HÅLLBAR UTVECKLING

AKTION FÖR HÅLLBAR UTVECKLING

Kursen Aktion för hållbar utveckling på Ölands folkhögskola är en ettårig profilkurs som ger dig redskap att omsätta ditt engagemang för samhällsfrågor och hållbarhet i praktisk handling.

Vi tror att du som söker har ett starkt engagemang, och säkert en hel del kunskaper inom det område just du brinner för. Du kanske vill starta en organisation eller kampanj för att kunna driva en viss fråga, få handledning i hur en själv kan odla ekologiskt och bygga miljösmart, påverka förändring genom konst eller fördjupa dina kunskaper om hållbar utveckling och skaffa dig bra nätverk.

SÅ HÄR JOBBAR VI

Det vi erbjuder dig som får en plats på kursen är en gedigen kunskapsorientering i de olika aspekterna av ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet, handledning och tid för att utveckla din egen idé kombinerat med föreläsningar och diskussioner med enskilda och organisationer som gjort verklig skillnad. Du får tillgång till verkstäder och lokaler både på skolan och utanför, och viktigast av allt, en plats i en engagerad gemenskap där vi tillsammans driver och stöttar varandra i arbetet för en hållbar samhällsutveckling.  

Gemensamma Kursmoment:
Anläggning från grunden av permakulturträdgård på skolans område.
Bygge av mobila tiny houses med småskalig energi försörjning
Studiebesök och föreläsningar från miljö- och rättviseorganisationer
Foraging med inbjudna specialister på ätbart i naturen
Konst och kultur som förändringskraft, workshops med konstnärer och aktivister
Hållbar jul? Konsumtionskritik

HÄR KAN DU GÖRA SKILLNAD

Vi lever i en tid där klimatförändringar och sociala orättvisor får fler och fler att på allvar tänka om när det gäller vårt sätt att leva, och där många också vill engagera sig för att själva bli en del av den förändring till ett hållbart samhälle som behöver komma. 

Folkhögskolan har en lång tradition av att arbeta med frågor om bildning, engagemang och samhällsförändring. Här kan du börja! Nu är det dax! Välkommen med din ansökan.

Vi börjar antagningen 1 juni

Kursen startar 19 augusti 2019 och slutar 29 maj 2020. Vi börjar anta deltagare från den 1 juni. Efter 1 juni fortsätter vi att ta in deltagare i mån av plats.

HÖR AV DIG MED FRÅGOR

Vill du veta mer om kursen, är du varmt välkommen att höra av dig till kursföreståndare 
Mathieu Vrijman på 0701 422 484, mathieu.vrijman@olandsfolkhogskola.se
eller Maria Lindmark på 0708 554 246, maria.lindmark@olandsfolkhogskola.se

Ansök nu