Dokumentärfilmskolan

DOKUMENTÄRFILMSKOLAN

Vill du göra så mycket film du bara orkar och hinner? På vår dokumentärfilmskola har du tillgång till kamera och redigering dygnet runt. Här får du möjlighet att bli riktigt bra på något du brinner för under ett intensivt år. 

Största delen av kursen Dokumentärfilm arbetar du med olika filmprojekt och här får du utveckla ditt eget sätt att berätta. Mellan de längre projekten har vi workshops med Sveriges bästa filmare i olika ämnen som foto, ljud, klippning, intervjuteknik och projektutveckling.

Vi ser film som ett lagarbete och under projekten arbetar du oftast tillsammans med en kurskamrat. De färdiga filmerna liksom processen dit utvärderas gemensamt.

Kursen startar 21 augusti 2017 och slutar 1 juni 2018.

SÅ HÄR ARBETAR VI PÅ DOKUMENTÄRFILMSKOLAN

Vi filmar med Canon xf100kameror och redigerar på Macdatorer. Det är bra om du har förkunskaper men det viktiga är att du verkligen vill berätta med film. Att du är sugen och pepp på dokumentärfilm. 

PRAKTISK OCH TEORETISK DOKUMENTÄRFILMSKOLA

Projektarbetet varvas med teori och praktiska övningar i form av olika workshops. Vi ser film för att få inspiration och du får också lära dig om dokumentärfilmens historia. Under året på dokumentärfilmskolan stöttar och hjälper vi dig att utveckla idéer, genomföra research, filma och redigera.

LÄR DIG DOKUMENTÄRFILM FRÅN PROFFSEN

Under utbildningen Dokumentärfilm får vi besök från gästlärare, som alla jobbar med film och dokumentärfilm. Tillsammans har vi workshops i olika ämnen som foto, ljud, klippning, intervjuteknik och projektutveckling. Vi samarbetar med Konstskolan och vi åker till Tempo dokumentärfilmsfestival i Stockholm och Nordisk Panorama i Malmö.

ELEVFILMER

Titta gärna på filmerna från utbildningen Dokumentärfilm under rubriken Elevfilmer för att få en idé om vad som görs på kursen.

BRA RESURSER

Du får tillgång till både grupprum och ett större klassrum för ditt kreativa arbete. Dokumentärfilmskolan har dessutom sin egen visningslokal och elva redigeringar. På skolan finns även ljudstudio, bibliotek, verkstäder, ateljéer och butik med konstnärsmaterial. Vi har trådlös uppkoppling till Internet och till skolans nätverk i alla arbetslokaler och elevbostäder.

KURSEN STARTAR 21 AUGUSTI 2017 OCH SLUTAR 1 JUNI 2018.

Vill du veta mer om kursen, hör av dig till Anna Persson eller Ina Holmqvist.

Anna Persson                                                      Ina Holmqvist
Kursföreståndare 1-årskursen                             Kursföreståndare 1-årskursen 
tel: 073 560 24 15                                               tel: 073 728 10 30
anna.persson.oland@folkbildning.net                ina.holmqvist.oland@folkbildning.net
 

Ansök nu

Blogginlägg

FILM OM ÖLANDSPOET

Ikväll (tisdag 25/4) visar Ylva Magnusson - en före detta deltagare på Dokumentär distans sin film "Ventlinge i världen" om poeten...

Läs mer »

ÖPPET HUS HOS DOKUMENTÄRFILM

I HUVUDET PÅ EN DOKUMENTÄRFILMARE ÖPPET HUS + MASTERCLASS MED EWA...

Läs mer »

Ina Holmqvist på SVT

Vår kära Ina Holmqvist - kursansvarig på Dokumentärfilmskolan - är tjänstledig den här våren för sitt nya jobb på SVT:s...

Läs mer »