Företagsam framtid

FÖRETAGSAM FRAMTID PÅ ÖLANDS FOLKHÖGSKOLA

Det är svårt att hitta jobb! Ta chansen och gå ett år hos oss för att sedan kunna starta ett företag som du vill ha det!
Är du bra på att sy, laga mat, renovera hus eller möbler, bokföring, trädgårdsarbete, hantverk, datorer  eller någonting helt annat? På den här kursen får du lära dig att starta företag, ensam eller tillsammans med andra.

OM KURSEN

Kursen Företagsam framtid är för dig som är över 18 år, utlandsfödd och som inte har jobb.

Kursen innehåller en grundkurs i hur man startar företag, praktik och handledning för att kunna starta ditt företag. Det ingår också lektioner i bland annat svenska, datakunskap, marknadsföring, jämställdhet och hälsoinformation.

OM SKOLAN

Ölands folkhögskola är en skola där vuxna och ungdomar studerar. På skolan finns kurser i konst, teater, film samt kurser för att senare gå högskola eller universitet.

Kultur, samarbeten och demokrati är viktigt på en folkhögskolan. Därför är det en bra plats att träna och prata mycket svenska. 

Du har tillgång till skolans bibliotek, verkstäder och gym på kvällar och helger. På Ölands folkhögskola har du en bra möjlighet att få mycket stöd för din egen utveckling.

Kursen börjar 21 augusti och pågår i 12 månader.

För mer information:
www.olandsfolkhogskola.se
ina.alm@olandsfolkhogskola.se

EUROPEISKA UNIONEN/Europeiska socialfonden stöder projektet som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Ansök nu

Blogginlägg

Vandring på alvaret

Första fredagen på terminen ägnades åt en åttakilometersvandring genom odlingslandskap, lövskog och på Stora Alvaret. När den karga stäppen som kallas alvar öppnade sig framför oss fyllde vi på våra energireserver med banan och qigong. Avslutningsvis hade forskningsstationen Station...

Läs mer »

Plats finns på Allmän kurs, Dokumentärfilmskolan och Företagsam framtid.

Vi kan fortfarande erbjuda platser på några kurser. DOKUMENTÄRFILMSKOLAN  Här kan du göra så mycket film du bara orkar och hinner! På vår dokumentärfilmskola har du tillgång till kamera och redigering dygnet...

Läs mer »

Metall-dag

Idag har skolans metallverkstad hållt "öppet hus" för alla som velat lära sig mer om svestning och smide. Lars och Basam tog emot deltagare från många av skolans kurser under dagen. Även intresserade lärare syntes vid både svets och ässja. I vår metallverkstad pågår flera projekt just...

Läs mer »