Företagsam framtid

FÖRETAGSAM FRAMTID PÅ ÖLANDS FOLKHÖGSKOLA

Det är svårt att hitta jobb! Ta chansen och gå ett år hos oss för att sedan kunna starta ett företag som du vill ha det!
Är du bra på att sy, laga mat, renovera hus eller möbler, bokföring, trädgårdsarbete, hantverk, datorer  eller någonting helt annat? På den här kursen får du lära dig starta företag, ensam eller tillsammans med andra.

OM KURSEN

Kursen Företagsam framtid är för dig som är över 18 år, utlandsfödd och som inte har jobb.

Kursen innehåller en grundkurs i hur man startar företag, praktik och handledning för att kunna starta ditt företag. Det ingår också lektioner i bland annat svenska, datakunskap, marknadsföring, jämställdhet och hälsoinformation.

OM SKOLAN

Ölands folkhögskola är en skola där vuxna och ungdomar studerar. På skolan finns kurser i konst, teater, film samt kurser för att senare gå högskola eller universitet.

Kultur, samarbeten och demokrati är viktiga på folkhögskolan. Därför är det en bra plats att träna och prata mycket svenska. 

Du har tillgång till skolans bibliotek, verkstäder och gym på kvällar och helger. På Ölands folkhögskola har du en bra möjlighet att få mycket stöd för din egen utveckling.

Kursen börjar 22 augusti och pågår i 12 månader.

För mer information:
www.olandsfolkhogskola.se
mathieu.vrijman.oland@folkbildning.net
0701 422 484

EUROPEISKA UNIONEN/Europeiska socialfonden stöder projektet som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Ansök nu

Blogginlägg

Ölands folkhögskola takes Kayne

Kärlek, fred och solidaritet hörs ur så mångas munnar just nu. På folkhögskolan har...

Läs mer »