Besöksadress

Ölands folkhögskola
Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Visa på google maps

Kontakt

Telefon 0485 - 56 44 00
Fax 0485 - 387 74
E-post olands.folkhogskola@folkbildning.net

Fakturaadress

Landstinget i Kalmar Län
Fakturascanning 6220001 

Box 601, 391 26 Kalmar
Org.nummer: 232100-0073

Om ansökan till Allmän kurs

Här kan du läsa om vad du behöver skicka tilsammans med din ansökan till Allmän kurs på Ölands folkhögskola.

Betyg

Vi vill att du skickar in betyg från grundskolan eller från gymnasiet, om du har några. Det betyder inte att vi tar in deltagare på betyg. Eller att vi inte skulle ta in just dig för att dina betyg är för ”dåliga”. Faktiskt fungerar det tvärtom, ju färre betyg du har ju större chans har du att komma in. Vi vill också se om du är klar med några kurser så att vi kan placera dig i rätt kurs och göra en studieplan som är rätt för dig.

Referensperson

Lämna namn och telefonnummer till en person som kan berätta mer om dig. Det kan vara en lärare som du har haft eller en arbetsgivare. Det ska inte vara en släkting eller en kompis. Det är viktigt att du har kontaktat den person som du ger oss som referensperson och att den sagt ja till det. Då att vet den att och varför vi ringer.

Intyg om arbetslivserfarenhet

Om du har haft en sammanhängande heltidsanställning på minst nio månader ska du skicka in papper som bevisar det. Då kan det räknas in i din tidsomfattning, läs mer om det här.

Personligt brev

Vi vill kunna bilda oss en uppfattning om vem du är, därför vill vi att du skriver ett brev till oss där du berättar om vem du är, vad du gjort hittills i livet, varför du söker till skolan, vad du har för förväntningar på utbildningen och om det är någonting annat som du tycker att vi borde veta om dig.

HUR GÅR ANTAGNINGEN TILL?

För alla skolans kurser gäller att du måste uppfylla några grundläggande krav för att bli antagen. Även om det är få sökande till kursen kan du inte komma in om du inte uppföljer följande krav. Läs mer om kriterier och vad du behöver skicka tilsammans med din ansökan till Allmän kurs på Ölands folkhögskola här.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN SENAST 15/5 2017

Vi börjar att anta deltagare från den 15 maj. Efter 15 maj fortsätter vi att ta in deltagare i mån av plats. Om du sedan behöver komplettera din ansökan med tex senaste betyget kan du maila detta till olands.folkhogskola@folkbildning.net  Skriv tydlig avsändare och komplettering i ämnesfältet.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu