Allmän kurs Svenska som andraspråk

ALLMÄN KURS SVENSKA SOM ANDRASPRÅK

Om du har ett annat modersmål än svenska och vill läsa både Svenska grund och andra ämnen på samma nivå så är Allmän kurs svenska som andraspråk en bra utbildning för dig. Du läser ämnen för att kunna söka till vissa yrkesinriktade gymnasieutbildningar eller till Allmän kurs grund/gymnasium på folkhögskola.

På Allmän kurs svenska som andraspråk jobbar vi med svenska språket på många olika sätt. Vi läser, skriver, talar och lyssnar. Vi tränar också svenska genom praktiskt arbete, till exempel matlagning, hantverk i olika verkstäder, bild och sömnad. Vi gör utflykter och studiebesök där vi får nya kunskaper, träffar människor och tränar svenska.

Vi läser även andra ämnen som du behöver om du vill fortsätta studera, till exempel samhällskunskap. Varje vecka har vi också hälsa på schemat. Där pratar vi om hur vi lever och vad vi gör för att må bra.

På Ölands folkhögskola finns det många olika kurser och människor med olika bakgrund studerar här. Därför finns det många tillfällen att träna svenska och lära känna nya människor i en trevlig miljö.

För att kunna börja på Allmän kurs svenska som andraspråk ska du vara klar med minst SFI C eller motsvarande. Du studerar på heltid, måndag-fredag. Kursen börjar 20 augusti 2018 och slutar 24 maj 2019. 

INFORMATIONSTRÄFF 24 APRIL

Om du vill gå kursen är det viktigt att du kommer på vår informationsträff den 24 april. Då berättar vi mer om kursen och visar skolan. Anmäl dig till informationsträffen till kursföreståndare Lena Svensson:
lena.svensson@olandsfolkhogskola.se eller till receptionen: 0485 56 44 00

Första antagningsdag är 6 maj 2019

OM DU HAR FRÅGOR ELLER VILL BESÖKA SKOLAN HÖR GÄRNA AV DIG TILL OSS!

Lena Svensson, kursföreståndare tel: 0485 56 44 45 mejl: lena.svensson@olandsfolkhogskola.se
Christina Rosengarten, lärare tel: 070 222 22 09 mejl: christina.rosengardten@olandsfolkhogskola.se
Ina Alm, lärare, 070 731 36 79 mejl: ina.alm@olandsfolkhogskola.se
Marwa Serag, språkstödjare (arabiska), 076-743 77 70 mejl: marwa.serag@olandsfolkhogskola.se 

 

Ansök nu