TITO ON ICE & MONSTER

Tappra själar från Konstskolan 2 trotsade vintern och åkte upp till Borgholm för att lyssna på musik, gå på vernissage samt se en snutt av Max Anderssons exeptionella och orginella experimentfilm "Tito on Ice". Max Andersson är uppvuxen på Alvaret (nåja, i en by på södra Öland) men är bosatt i Berlin sen 20 år. Vi pratade med Max om ett att hitta ett tillfälle då han kunde komma till skolan och vsa sin film mm. Utställningen på galleri Svalan har titeln Monster. Kom upp och titta!

Läs mer »

Nya Konstelever?

Tack Aslambek Katsiyev & Muhammad Morad! Äntligen har Konstskolan 2 mobila väggar i projektrummet. En dröm går i uppfyllelse. 

Läs mer »

EAST SIDE - KÄRLEKEN ÄR FRI - MUSIKTEATERSKOLAN

Musikteaterskolans första årskurs har nyss påbörjat arbetet med vårens stora projekt, föreställningen East Side. Fyra föreställningar på Kalmar Teater i mitten av april. East Side är en föreställning om kärlek; om förbjuden kärlek, om lycklig kärlek, om hemlig kärlek och om farlig kärlek. Föreställningen bygger på texten "Kärleken är fri" som Folkteatern i Gävle har arbetat fram. Kollationering pågår, arbetsgrupper ligger i startblocken. Nu väntar tio spännande veckor!

Läs mer »

Basår design finns på instagram

Alla som som känner "synd att inte design uppdaterar oftare på bloggen" Här är en härligt nyhet för er! Vi finns nämligen på instagram.

Varje vecka får ni följa en person från klassen som "hostar" instagram kontot. In och följ! instagram@basar.design

Läs mer »

Guldbagge till Anna Persson

Anna Persson, lärare på Dokumentärfilmskolan, tilldelades en Guldbagge i går på Guldbaggegalan.

– Det här priset går till alla personer inne på förvaret som litat på oss och vågat visa sin mänsklighet framför kameran. Jag kommer aldrig glömma känslan att gå ut från förvaret och höra fåglarna och samtidigt veta att de andra är inlåsta långt borta från deras älskade och allt som är livet, sade Anna Persson från scenen.

Dokumentärfilmen Förvaret spelades in i Flen av Anna Persson och Shaon Chakraborty.

Läs mer »

Flera vernissager i helgen!

I morgon kväll öppnar NOLLPUNKT på Växjö konsthall. Medverkar gör bland annat Jörgen Platzer och Teresa Murak. Se bilden. På Teatergalleriet öppnar R som i Fågel på lördag. Utställare: Tony Kristensson och Jenny Rova.

Läs mer »

Vernissage idag kl 15.00 i Annexet!

Dokumentärfilmskolan & Konstskolan 2 presenterar "Tid & rum", en installation i 7 delar. 

Läs mer »

Förvaret Guldbaggenominerad!

Anna Persson, lärare på Dokumentärfilmsskolan är en av de två filmarna bakom den kritikerhyllade filmen Förvaret, som skildrar den smärtsamma tillvaron på ett av Migrationsverkets flyktingförvar. Nu är filmen Guldbaggenominerad och på måndag den 18 januari  får vi se om filmen vinner. Vi, lärare, elever och personal på Ölands Folkhögskola håller stolt tummmarna för Anna och för filmen !

 

Läs mer »

Musikteaterskolan satsar på återträff i vår

 

I början av maj 2016 bjuder Musiktaterskolan in tidigare deltagare från alla elva kursår till en återträff på skolan. Information om anmälning och program kommer att skickas ut. Här är ett litet smakprov på en del dansklipp från produktioner och projekt under åren.

Läs mer »