Basår Design i Helsingfors

V43 Var barsår design på studieresa i Helsingfors. En fullbokad resa som innefattade allt från Alvar Aalto, Kiasma till Marimekko! Pumpade med inspiration och lärdomar men ack så sjösjuka korsade vi ett stormigt Ålandshav för att återvända hem.

Läs mer »

PULS

Allmän kurs Praktisk och Bild har idag haft puls och avslutning på  några veckors arbete. Praktisk kurs har jobbat med hemslöjdskonsulenten Anders Isgren och fått kunskap om hur man täljer i trä. Bild har arbetat tillsammans med konstnären Helle Kvamme med performance. Avslutningsvis visade Pontus i Bild sin performence. En fin avslutning inför höstlovet.

Läs mer »

Möte över gränser

Nyanlända från Möllstorp kom till skolan under torsdagskvällen och fick ta del av en fantastisk konsert med Sarbast Hassan, Lamine Cissokho och Tomas Forsell. Innan konserten fick barnen måla en gemensam målning och det bjöds även på soppa med tilltugg. När konserten var slut var det öppen scen och flera passade på att sjunga och spela. Det blev ett fint möte med mycket musik och dans.

Läs mer »

All the worlds futures

Konstskolan 2 har denna vecka besökt Venedigbiennalen som i år har temat All the worlds futures. I väntan på Vaporetton till San Lazzaro och Armeniens verk passar Drilon på att teckna en liggande modell och Philippus gör en horiontstudie. -En lakun i lagunen i ett annars tight program på en myllrande biennal.

Läs mer »

Merzedes Sturm Lie

gästar Konstskolan 2.

Läs mer om Merzedes arbete på hemsidan:  http://www.merzedessturm-lie.com

Läs mer »

Grafisk design med basår design

Den här veckan har vi på basår arbetat med grafisk design tillsammans med vår gästlärare Mats Fredriksson. Veckan började med några mindre övningar där vi bl.a. designade våra egna visitkort. Sedan fick vi i uppgift att göra en folder för vår linje Basår Design. Efter mycket skrik och bråk med den nya skrivaren presenterades slutligen 14 st olika förslag. Vad har vi lärt oss? Jo: Förvänta dig inte att skrivaren kommer skriva ut som du bett den göra. Bygg ett jätte twister och spela med hela klassen (de är fett bra för muskler och sånt där). Slutligen, som Platon brukade säga: ta mycket pauser, ät godis och var inte en tidsoptimist.
Läs mer »

Emmaboda - vi kommer tillbaka!

Gästlärare Helle Kvammes tredje kursdag ledde oss till Emmaboda. Förutom att genomföra olika performances baserade på instruktioner, träffade vi även Emmaboda kommuns kultursamordnare Görel Abramsson. Görel visade oss "det gamla magasinet" från 1890 som står på "andra sidan" tågspåren alldeles i närheten av tågstationen. Vem vet, kanske finns det möjlighet att göra något där framöver..?

Kraftigt nedkylda värmde vi oss med hehe, kall medhavd mat inne på kommunhuset. Maten smakade mycket bra! Som avslutning visade Görel oss tävlingsmodeller gjorda för ett parallellt konstnärsuppdrag. Som avslutning åkte jag och Helle förbi GlassFactory och tittade på de aktuella utställningarna där.

Emmaboda - vi kommer tillbaka!

Läs mer »

Smycke Smycka, materialworkshop K1

Under veckan har K1 arbetat i bleckplåt, spill från en industri i Nybro - Emballator. Resultatet redovisades i en serie bilder.

Läs mer »