Identity grounding

Vecka 42 var Stina Boström gästlärare på Basår Design. Dagarna fylldes av korta snabba övningar. Teckningar collage självporträtt. Under andra hälften av veckan handlade eleverna material på den lokala second hand affären och gjorde en korppsburen gestaltning.

Läs mer »

Dokumentärfilmskolan distans i Kalla Fakta

Anna och Ylva, tidigare elever på Ölands dokumentärfilmskola, kommer på tisdagen den 4 november att medverka i Kalla faktas avsnitt som granskar barnsexhandeln i Sverige.  De har med sin dokumentärfilm ”Enkelt och diskret” wallraffat och kommit nära ämnet. Delar ur filmen ska visas i programmet som sänds 21.30 i kanal 4.

Läs mer »

L.H.O.O.Q

Om ni åker till Paris inom det närmaste så missa inte:

Inside på Palais de Tokyo, Sade. Attacking the Sun på Musée d'Orsay, Art Brut på La Maison Rouge och Halle St. Pierre, David Altmejd på Musée d'Art Moderne...Konstettan pustar ut efter några intensiva resor i det inre (och yttre) landskapet. Och hon därborta ler fortfarande sitt mystiska leende (och vem skulle inte om de såg vad hon ser)

Läs mer »

Puls innan höstlovet

Innan höstlovet har alla på allmän kurs samlats för att visa vad de gjort under de senaste veckorna. Vi kallar detta för Puls. Inriktning bild visade och pressenterade självporträtt av varandra. Valfria tekniker och många olika uttryck fick sina förklaringar kring temat; min barndom, i mörker och ljus. Inriktning film visade sin egen blogg, med massor av filmer och bilder. Allt från leranimation till små dokumentärer, och rekvisita till kommande filmproduktioner. Praktisk inriktning höll en kort kurs i hur man gjuter betong. Uppgiften handlade om att skapa vikter till ett utomhusgym. Hälsa testade, och jämförde gärna vikterna med sina inköpta träningsredskap.

Efter hödtlovet startar massor av nya projekt:)

Läs mer »

Prisbelönta fd elever!

Eva Sundman och Lotta Johansson kammade hem andra respektive tredjepris i den prestigefyllda designtävlingen prisad färg 2014. Juryn bestod av de största i designbranschen!

Eva och Lotta gick ut Designprogrammet på Linnéuniversitetet med inriktning Produktdesign i våras. Läs mer i länken under. 

Grattis önskar skolan!

http://lnu.se/institutioner/institutionen-for-design/1.109605/designstudenter-fick-andra-och-tredjepris-i-tavlingen-prisad-farg-2014

Läs mer »

Konstskolan 2 i Polsk förhörscell

Det nyöppnade storslagna museet för polsk historia med fokus på händelserna kring fackföreningsrörelsen Solidaitet var första besöksmål under vår vecka i Gdansk. Förhörscellen är en av många miljöer som byggts upp här, Dagen fortsatte med besök på Westerplatte, andra världskrigets första slagfält.Delar av den europeiska historien och hur dessa rekonstruktuerats har utgjort klangbottnen för veckans besök i Gdansk.Många besök i konstnärsateljéer och olika insttitutioner och möten med konstnärer, curatorer m.fl. har fyllt dagarna som fortsätter med uppdraget att konstnärligt utforma ett svar på allt som uppenbarats under besöket på andra sidan innanhavet.Tack till Martin Schibli för ett välmatat program på en krävande och givande nivå. 

Fikaseminarium

 Konstakademien i Gdansk

Läs mer »

Nytt avsnitt av öpodden!

Här på vår hemsida kan du lyssna på vår podradio - nytt avsnitt ute nu. Än så länge behöver man flash för att lyssna, dvs du kan inte lyssna i mobilen. Men sätt dig vid en dator och lyssna en stund. I detta program handlar det om samvaro och om sex.

http://www.olandsfolkhogskola.se/podcast/2014/10/15/opodden-nr-2-sex-eller-inte

Läs mer »

Dubblla priser!

Grattis!Dubbla priser till dokumentärfilmen ”ÄR JAG SVENSK?” av Anna-My Novotny. Filmen gjordes som projekt på Dokumentärfilmskolan. Anna-My går nu Dokumentärfilmskolans distanskurs.

Anna-My Novotny är vinnare av 2014 års STOCKmotion filmfestivalpris i kategorierna bästa klipp i klassen tungvikt samt Filmcentrumpriset med följande motiveringar:Bästa klipp:Rytmen och timingen skapar den här berättelsen. Det högst aktuella och allvarliga ämnet blir underhållande på ett sätt som gör att vi blir extra engagerade. Filmen är skapad vid klippbordet med en säker hand av Anna-My Novotny och filmen heter Är jag svensk?Filmcentrum-prisFilmcentrum har med stor behållning tagit del av STOCKmotions filmprogram. Vi vill tilldela vårt distributionspris till en av de filmer som stack ut och som vi vill ledsaga till publiken på vår marknad. Det är en film som trots sitt format tar lång tid att smälta. Det är en film som är välgjord och angelägen. Det är en film som tyvärr känns alldeles särskilt aktuell. Filmen som filmcentrum erbjuder distribution är...Är jag svensk? av Anna-My Novotny

Läs mer »

Ännu en gjutkurs som lämnat spår...

Lars och Arijana drillar eleverna på basår design och konst att gjuta och ta form. Hands on! High 5!

Läs mer »

Krokipasset igår...med extraordinära modeller

Läs mer »