Höstterminen startar 18 aug

Måndag den 18 augusti startar kursåret. Expeditionen är stängd fram till den 4 augusti, men efter det går det bra att kontakta skolan om du har frågor eller är nyfiken på något. Vi ser fram mot ett nytt spännande år tillsammans!

Läs mer »

LJUDKURSENS deltagare går vidare

Efter bara några dagar in på kursveckan hanterar deltagarna digitalredigering och radioproduktionerna flyhänt och på ett självklart sätt. Man skulle kunna tro att dom inte gjort annat än hanterat import av ljudfiler, markerar, "deletar", spelar in ljudeffekter och dialoger. Ljuddramatisering av böcker står för dagen. Deltagarna kommer från olika delar av Sverige och Danmark, var och en med olika bakgrunder. Kursen vänder sig till både nybörjare och till de med lite erfarenhet av foto, film eller ljud. 

Läs mer »

Ord och bild i en kreativ krock

I kursen Ord som bild/bild som ord har lärarna Sebastian och Johan Nordbeck tillsammans med sina kursdeltagare skapat full aktivitet. De skapar ord och bild i ett  på en vägg i annexet.

Läs mer »

Tystnad tagning!

I sommarkursen Ljud-och radiokurs är det full aktivitet både i ljudstudion där läraren Tomas Forsell håller koll på inspelningen. I datasalen arbetar deltagarna intensivt och koncentrerat med datorernas ljudredigeringsprogram.

Läs mer »

Full aktivitet i Lillstugans kök

Under den här veckan jobbar Eva och Hélène med en grupp som tillverkar sina egna hudvårdsprodukter. De blandar, kokar och tillsätter härliga dofter till sina hudvårdsprodukter.

Läs mer »

Hatha yoga

Avslappnad stämning i hatha yoga kursen under ledning av Jonas Ahlbergs lugna stämma.

Läs mer »

Kristina Jeppsson - årets stipendiat

Tage E Nilssons stipendiefond vid Ölands folkhögskola delade ut årets stipendium vid nationaldagsfestligheter på Himmelsberga. Stipendiet gick i år till Kristina Jeppsson och så här löd styrelsens motivering:

Kristina JeppssonBosatt och verksam i Sättra på mellersta Öland. Kristina Jeppsson får stipendiet för sitt måleri. Ett måleri där utforskandet av färgen används i personliga bilder av människor i boningar och natur på Öland. Kristinas målningar bärs av energi, nyfikenhet och kärlek till motiven. En uppriktig närvaro i målarhantverket förmedlar den personliga erfarenhetens trovärdighet.

Stiftelsens grundare, Tage E Nilsson, var själv med och delade ut stipendiet tillsammans med Åke Holm.

Läs mer »