Anette Norberg som gästlärare

Regissör Anette Norberg är gästlärare under två veckor på Musikteaterskolan II. Hon har valt att arbeta med dramatik för unga. Under perioden repeterar deltagarna "Lavv" av Stefan Lindberg, ett projekt som redovisas under slutet av veckan. Det här är andra gången Anette Norberg är gästärare på skolan. Senast kommer hon från Uppsala Stadsteater där hon hade premiär för en knapp månad sedan.

Här på bilderna repeteras en scen med Paulina Monzón och PM.

Om Lavv:"Instängda i den tid mellan föräldrars famn och framtida kärlekar som kallas pubertet, tampas fem unga gestalter med bilden av sig själva och längtan efter andra. DET HÄR ÄR bara så bra!… LAVV är kärlek i Stefan Lindbergs fullständigt geniala ordtappning. Klockren… Och klangren, rå eller längtansfull, är alldeles härligt och våldsamt komisk och samtidigt hissnande vacker. Och stark….en outsinlig ström av både tragiska och komiska fempoängare”

Läs mer »

Dansgästspel i Liedberg

Föreställningen Res Dig! är ett dansprojekt med fem dansare som under ett halvår har turnerat runt om i södra Sverige. Bakom projektet står "Dans i Sydost" och "Regionteatern Blekinge Kronoberg". De fem dansarna Lucas Carlsson, Viktor Fröjd, Anna Johansson, Andreas Sanchéz och Rebecca Yates visade fram en samspelt föreställning med mängder av relationer, trådar och bilder som också diskuterades i snacket efter den 45 minuter långa föreställningen. Publiken i Liedberg gav dansarna varma applåder till denna dansprojektets allra sista föreställning. Tidigare på dagen hölls en workshop med dansarna och deltagarna i Musikteater I.

Läs mer »

V11 Wallride på Basår Design

Under veckan gästades Basår Design av Wallride från Växjö.

Fokus låg på screentryck och det tvättades ramar och raklades färg. Temat för den avslutande uppgiften var Propaganda.

Veckan var riktigt uppskattad och gav verkligen avtryck

 

 

Läs mer »

Premiär på Kalmar Teater för Musikteaterskolan

Efter tio veckor lång produktionsperiod har Musikteaterskolans första årskurs nu haft premiär på den 2,5 timme långa föreställningen Brott och straff. Deltagarna har förutom skådespeleri också arbetat med kostym, dans, musik, producentarbete, rekvisita - mycket av det som sker på en "riktig" teater. I helgen ges nu ett antal föreställningar på Kalmar Teater. Nästa vecka väntar utvärderingar, dansworkshop, vanliga lektioner och deltagarnas egna projektarbeten. Studieresan går under våren till Berlin. I början av maj hålls audition till nästa kursår. Se mer på Musikteaterskolans sida om antagningar till första och andra årskursen. Nytt för i år är ett scenografisamarbete med konstskolorna och designutbildningen.

Läs mer »

Kroki/ modellmålning för alla

Vi startar en ny omgång kroki/ modellmålning nu på torsdag 20 mars15.00

Det blir fyra torsdagar i rad. 15.00-17.00 kroki d.v.s. snabba ställningar. 17.30-19.30 lång ställning för modellmålning, skulptur eller modellteckning. Deltagare utanför skolan är välkomna att delta till en kostnad av 400:- för 4x4  timmar. Plats: Skulpturateljén i Konstens hus, Ölands Folkhögskola. Föranmälan och frågor skickas till: jorgen.p.platzer@folkbildning.net

Läs mer »

Måndagsmöte

Denna elfte vecka anno 2014 stod Allmän kurs - Hälsa, som värdar för måndagsmötet.För att ge en bild av verksamheten på kursen har David och Erik lyckats fånga några instruktiva moment i den här lilla filmen. Med skådespelarinsatser från vännerna i filminriktningen.

Läs mer »

Sara - månadens diktare

Vi säger stort grattis till Sara Hallström, lärare på Skrivarskolan, som blivit utsedd till månadens diktare av programmet Dagens dikt i P1. Sara medverkar också på vår poesikurs 23 till 27 juni i sommar, som hon och Johan Nordbeck håller tillsammans. Det finns några platser kvar, så ansök innan det är för sent!

Läs mer »

premiär 20 mars

Nu säljs biljetter för fulla muggar! Musikteaterskolans uppsättning av BROTT OCH STRAFF har premiär på Kalmar Teater den 20 mars. Helaftonsföreställningen innehåller Dostojevskijs berättelse i en modern tolkning av Backateaterns Mattias Andersson. Deltagarna på Musikteaterskolan har skrivit ett tiotal nya sånger, skapat danser och har sedan början av januari repeterat och arbetat med föreställningen. Biljettförsäljning sker på Barometern inne i Kalmar. Sammanlagt spelas fyra helaftonsföreställningar. 

Läs mer »