Våren kom den 22 februari!

Vilket ledde till att undertecknad tog med sig Allmän kurs med filminriktning på en vårexkursion denna tisdag, efter fyra dar av meteorologisk vår. Fenologiskt rekord för mig (slå gärna upp ordet fenologi!) att göra en vårutflykt så här tidigt. Hassel och blåsippor blommade, gärdsmyg och sånglärka sjöng och det var hyggligt varmt. Vart tog vintern vägen? Var är snön?

Läs mer »

FINISSAGE

på utställningen Transport Onsdag 26/2 kl 19Tingens ordningSituationsspecifikt ljudstycke framfört av Ole Brolin.Betraktelse av Jörgen Platzer.Samtal, och förfriskningar med tilltugg.

VÄLKOMMEN!

http://www.kalmarkonstmuseum.se/transport?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified&anp_mid=9853734&anp_rid=46229909

Läs mer »

Sök till musikteaterskolan - nu även med regi och scenografi

Nu finns texter utlagda för dig som funderar på att söka till kommande kursår på Musikteaterskolan I. På Musikteaterskolans sida och läs mer.En nyhet för i år är att Musikteaterskolan II i år planerar att även ta in en scenografielev och en regielev. Är du intresserad av scenografi kommer du också att ga parallellt med Konstskolan och Basår design. Spännande utveckling på gång!

Läs mer »

Grattis Mattias Hellberg

Mattias Hellberg, sångare och gitarrist från Göteborg, gästade Ölands Folkhögskola i höstas med en bejublad konsert i Liedberg. I helgen fick han pris som årets Singer-songwriter för sitt nya album Gurimolla. Det tycker vi är kul och värt att uppmärksamma. Motvieringen finns här. Roligt också att ett klipp från konserten finns på Youtube, dokumenterat av våra flitiga deltagare på allmänfilm. Mattias är också aktuell som sångare i Nationalteatern som nyligen valdes in i svenska Hall of Fame som en av våra största rocklegender.

Årets Singer-songwriter: Mattias Hellberg – Gurimolla! (Moozy Music)

En rotlös musikalisk själ djupt besatt av rockmusikens innersta väsen har hittat hem. Genom åren har hans väg kantats av en närmast osannolik mängd musikaliska projekt, band och samarbeten som hårt rockande Hellacopters, altcountrypionjärerna Alimony, duon Hederos&Hellberg, legendariska Nationalteatern och senaste som gitarrist bredvid herr Hellström för att bara nämna några av alla samarbeten på resans färd. Med albumet Gurimolla! har Hellberg och låtskrivarkollegan Mattias Areskog tillsammans med vännerna i kompbandet The Fur Heads fångat essensen av hans oändliga tripp i en rad känsligt soulfyllda, lätt afrobeatvarma rocksånger som hyllar hans kärlek till musik.

Läs mer »

videoinstallation i tre delar

Veckan inleddes med genomgång i Annexets projektrum. Anna Granberg byggde upp en videoinstallation med tre projektioner på lika många väggar. Filmerna är tagna utan stativ och med enklaste kameran på vår avdelning, (Canon S110).

Läs mer »