Musikteaterskolan 1 är igång med vårproduktionen

Sedan början av januari har de sexton kursdeltagarna i Musikteaterskolan första årskurs varit igång med sitt stora produktionsarbete som i år är BROTT OCH STRAFF. Det är nu nionde året som första årskursens elever sätter tänderna i ett stort scenarbete. Resultatet får sin premiär den 20 mars på Kalmar teater och blir en helaftonsföreställning med ljus, ljud, sång, dans och inte minst den intensiva berättelsen om den fattiga studenten i St Petersburg som en dag beslutar sig för något alldeles för överdjävligt!!Läs mer på Musikteaterskolans sida.

Läs mer »

måndagsmötesfilmen från Allmän Film

En liten kortfilm som driver med Ölands Folkhögskola och dess invånare. Skapad utav Allmän Film.

Läs mer »

Läs Greta Weibulls inlägg!

Den fd Ölands folkhögskoleeleven har fått en text publicerad på Feministiskt Perspektiv. Greta reagerade på SVTs första avsnitt av "Fittstim - Min kamp". 

http://feministisktperspektiv.se/2014/01/24/feminismen-har-min-rygg/

Läs mer »

Akritektur

Veckorna efter juluppehållet har Basår Design arbetat med Arkitektur tillsammans med gästläraren Jessika Wren och Lars Apelmo. Inledningsvis arbetade vi med ritning, från måttsatt skiss till ritning som dokument. Under ledning av Jessika började vi sedan arbeta i den stora skalan - stadsplanering. Eleverna tittade på de Öländska radbyarna och arbetade fram förslag på morgondagens radbyar. Tre olika förslag presenterades med gestaltningskarraktär och modeller gjutna i gips. En skola, ett konstnärskollektiv och ett boende för 55+

Läs mer »

utraderad...

Performance i östra ateljén. Det var många som led sig igenom Bellas, (konsttvåan) iscensättning i eftermiddags. Bland annat undertecknad. Bella var dock nöjd efteråt och det var så klart viktigast.

Tack för hemskt upplevelse!

Läs mer »

NY TEXT 2014

För sjunde året i rad arrangerar Riksteatern skrivartävlingen "Ny Text" i samarbete med regionerna i hela landet. I år är Musikteaterskolan huvudansvariga för Sydostregionen. I höstas gick deadline ut och nu vaskas bidragen fram som kommer att gå till slutomgång. Första pris är 50.000 kr. På onsdag kl 19.00 i Strömstedtssalen arrangeras en reading av utvalda texter. Dessutom bjudes på sångunderhållning. Fri entré. Ett samarrangemang med Riksteatern och Scenkonst Kalmar.

Läs mer »

FINISSAGE LÖRDAG DEN 18 JANUARI 2014 Om Revolutionen kommer med konstnärsgruppen Alte Schweden 28/9 2013-18/1 2014

Nu är det dags att knyta ihop säcken och det gör Alte Schweden tillsammans med konstskolan II på Ölands folkhögskola i en workshop där man tillsammans planerar avslutningen av utställningen.För att alla ska få ta del av förändringarna bjuder vi in till en finissage med nya filmer, performance och objekt. Alte Schweden kommer att berätta om utställningen och många av eleverna finns på plats för att samtala kring frihet och revolution och kanske deltar du själv med något i utställningen. Dryck och tilltugg serveras.Vi vill härmed bjuda in dig och dina vänner till finissage lördag 18 januari kl.16.00Kalmar konstmuseum har öppet till kl. 20.00.VÄLKOMMEN! 

Läs mer »

Min första vecka med Konstettan

Vill tacka för en god landning och en varm välkomst till skolan! Ser fram emot ett år där vi undersöker tillvaron med full sinnesnärvaro! Lägger upp lite bilder från en eftermiddag med performativ modellering...(och så småningom lite ljudprov från dagens ljudlaboratorium)

Till Konstettan:  NI ÄR BRA! jobba på och ta vara på tiden - ju mer frågor och problem ni hinner formulera från tanke--------->>handling under min frånvaro desto mera kan jag ge tillbaka så att era projektveckor leder till att ni utvecklar ert personliga, unika uttryck och hittar lämpliga verktyg för att göra det.

Vi ses den 27e

Arijana

Läs mer »

Kom och kolla på videoinstallationer i Annexet!!

Idag kl 10 - 11
Läs mer »

Boknyhet från en av våra lärare!

Anders Wennerströms nya pjäs finns nu att införskaffa på bland annat Amazon. 

Läs mer om den och Anders tidigare böcker på länken nedan. 

http://www.amazon.com/s?ie=UTF8&field-author=Anders%20Wennerstrom&page=1&rh=n%3A283155%2Cp_27%3AAnders%20Wennerstrom

Blir ni nyfikna och vill veta mer kan ni ju alltid dyka på Anders i korridorerna...

Läs mer »