Unga killar i konstprojekt mot hedersvåld

"I början av nästa år ska de unga killarna från Berga jobba en vecka tillsammans med eleverna som går andra året på konstskolan på Öland. De ska skapa konst utifrån hederstemat. Och Mehdi Chafik säger att konst är en bra metod eftersom konst, bilder och musik, kreativitet, nu för tiden är ett språk som många kan förstå.

Erika Norbergerika.norberg@sverigesradio.se "

LYSSNA! och läs mer.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5739323

Läs mer »

God Jul önskar Basår Design

Läs mer »

Ljusworkshop

Sista veckan för den här terminen har vi på Basår Design jobbat med ljus. Vi har testat på att måla med ljus i mörker och även använt oss utav papper i olika färg och form för att skapa olika strukturer och stämning på ljuset.
Läs mer »

Produktfotografering

Detta var en vecka där vi fick lära oss hur man fotograferar, främst så gick veckan ut på att fotografera möbler och produkter som vi hade gjort tidigare under terminen. Vi fick bland annat lära oss om hur viktigt det är att behärska ljuset som fotograf, både i studiomiljö och ute i verkligheten.
Läs mer »

LUSSE PÅ ÄLDREBOENDE

Efter morgonens fina luciatåg i matsalen 07.00 tog deltagarna i Musikteaterskolan I bussarna och åkte ner till Färjestaden på äldreboendet på Äppelvägen. Där fanns en entusiastisk publik som fick höra både luciasånger och låtar från den aktuella showen på Soppscenen.

Läs mer »

Luciamorgon - ljudklipp

Som traditionen bjuder här i Skogsby. Kl 07.00 var det dags. Lyssna på en annorlunda staffansvisa.

Läs mer »

Premiär på soppscenen!

Måndagskvällen bjöd på premiärföreställning av "Appar och Klappar" på Soppscenen i Kalmar. Musikteaterskolan gör just nu det traditionella samarbetet med Högalids Folkhögskola. Åtta utsålda föreställningar på Soppscenen i Kalmar. Julstämning och julfunderingar blandas med svängig och känslosam julmusik. När de bägge hälsaexperterna från Landstinget gör entré dröjer det inte länge förrän publiken dras med i övningarna.

Läs mer »

Övningar, övningar och åter övningar med Mina och Ellen

Lite av övningarnas vecka har kommit till sitt slut. Mina Karami och Ellen Felixon har hållit i trådarna och det har minst sagt varit fullt upp. Porträtt av varandra med åtta olika tecknare, i grupper om fyra rita 108 unika äpplen, snabba teckningsövningar, "viskleken" i teckningstappning och tredimensionella ståltrådstolkningar av tvådimensionella teckningar är några av de saker vi har hunnit med denna vecka. Tanken har varit att vi skulle få prova på hur en riktig designprocess kan se ut där man hela tiden ger ifrån sig det man jobbar med och en annan tar vid men även bredda våra tankegångar rent generellt inför vidarestudier osv. Kul vecka, tack Mina och Ellen vi ses till våren och arbetsprovsveckorna
Läs mer »

lite ger mer

Beröring - lite ger mer. Torsdagsgruppen övar massage.

Läs mer »

PULS

Allmänna kurserna hade PULS med glöggmingel idag i Strömstedtsalen. Masker och bilder visades och de två temaveckorna med titeln Porträtt utvärderades.

Läs mer »

TRANSPORT

Jörgen Platzer - kursansvarig på konstskolan II har vernissage den 7/12 på Kalmar konstmuseum. 

Läs mer på: http://www.kalmarkonstmuseum.se/transport

Utställningen är både en utveckling och en sammanfattning av många års arbete med en alldeles särskild tematik som har tydliga referenser till betydelsen av den Trojanska hästen. Som en parallell till denna klassiska list arbetar Platzer med förflyttning. I hans fall med förflyttning av estetik, artefakter och produkter. Sammanpressade skrotbilar, nylackade plåthästar, målningar och fotografier bildar tillsammans en undersökning av lokala och tydligt identifierbara föremål i ett globalt kretslopp av materia och mening. Jörgen Platzers arbetssätt ligger nära både leken och humorns vidgande sätt att fungera. Jörgen Platzer gick ut Kungliga konsthögskolan 1977. Han har sina konstnärliga rötter framförallt i måleriet men arbetar också med objekt. Han har regelbundet ställt ut i Sverige men även gjort utställningar i Frankrike och i Ryssland. Platzer är sedan 1994 kursansvarig på Ölands Konstskola.

Läs mer »

Julföreställningar på soppscenen i kalmar

För nionde året i rad gör Musikteaterskolan julföreställningar på Kalmar Teater. Det sker på Soppscenen i samarbete med Musikkursen på Högalid. Årets titel är "Appar och klappar". Sammanlagt blir det åtta föreställningar som traditionsenligt spelas under decembers andra vecka.

Läs mer »