RECYCLING DESIGN

Veckan är till ända och nu vankas det höstlov. Basår Design har under veckan gästats av Stina Boström som hjälpt oss att stärka vår identitet. Vi startade med några kvicka övningar där vi bland annat gjorde collage. Vi klippte och klistrade så vilt att vi knappt märkte hur våra collage spred sig till golvet och blev nya collage i skräphögarna. Vi reste även tillbaka i tiden och försökte minnas vad vi tyckte om när vi var fem år. När vi i minnet hade hittat en favoritpryl från den tiden drogs vi in i ett större projekt. Att skapa en överdel eller en huvudbonad som speglade denna pryl. Vi fick 100 kronor att spendera fritt på traktens secondhand och när materialet var inhandlat var det dags att börja. Konstettorna syntes inte till på skolan så vi passade på att sprida ut oss och ta plats i deras ateljé också, då vår egen började kännas trång. Nu när veckan är slut står vi alla färdiga med var sitt ting att klä sig i.
Läs mer »

Bern 69 eller Venice 2013?

Konstskolan II's tid i Venedig lider mot sitt slut. Efter dagar av "konstkorvstoppning" sprids vi nu ut på olika platser. Ett gäng åker vidare till Paris, någon till Warsawa, Norge, Göteborg, Norrland, hem till föräldrarna, osv osv. Jag ser fram emot att träffa er alla efter lovet då vi ska försöka analysera Projekt Venedig...

Tack för en fin vecka!

Läs mer »

morotskaka, ord

Villa Palm var tom. Kakorna väntade. Sedan kom folk inramlande, många, många. Ord lästes. Ord fanns liggande på ett bord. Så försvann alla. Men orden finns kvar.

Och vi vill göra om det här, det var härligt att se alla komma!

Läs mer »

Fröken Julie

Läs mer »

Smycke Smycka - Material workshop

Eleverna hade ett fält mellan tre punkter att hålla sig inom, Elsa Beskow, Indianer och Robotics.

Materialet - bleckplåt. Ett spillmaterial från GN-industri i Nybro.

Verktyg - punktsvets, saxar, hammare och tänger.

Resultatet skulle dokumenteras i fotostudion.

Läs mer »

Karin Hasselberg

gästar Konstskolan II denna vecka. Karin som tog sin master i Malmö i våras har tidigare studerat i  Holland. Läs gärna mer på Karins hemsida.

http://karinhasselberg.com/

Läs mer »

Annexet!

Missa inte vernissage i annexet senare idag!

Håll ögonen öppna för för tid och plats. Lappar kommer upp på skolan.

Läs mer »

Vattentornet

Igår besökte Konstskolan II Kalmar Konstmuseum för att delta i öppningen av utställningen Water tower stories med konstnären Paran Pour. Paran har tidigare besökt skolan och vi hoppas det ska bli ytterligare ett tillfälle innan hon återvänder till Tyskland.Den tyska konstnären Paran Pour utgår i utställningen Water Tower Stories från den byggnad som för mångaKalmarbor symboliserat det moderna samhället, kanske till och med mer än Ölandsbron – det nyavattentornet. Under sin vistelse i Kalmar under september har konstnären samlat på kalmariternas berättelser och fotografier där tornet haft en central roll.

 

http://www.kalmarkonstmuseum.se/water-tower-stories

Läs mer »

Demontering

Idag har Konstskolan II tillsammans med Daniel Segerberg monterat ner och burit iväg (till återvinningen), en tillfällig skulptur på Kalmar länssjukhus innergård. Skulpturen skapades och sattes upp tillsammans med elever från förra årets klass.

Läs mer »

Kanske R eller S

Läs mer »

Värsta modellteckningen i västra ateljen

Förra veckan gästades basår design av världens bästa Bo! Under veckan tecknade vi modell. Det kluriga som vi försökte lära oss var att måla de former vi såg och inte de vi trodde fanns. Lurigt men riktigt kul! På fredagen blev det utställning i västra ateljen med modellteckningar och pall-catwalk, tjusigt vare!
Läs mer »

Erika vidare till Linnéuniversitetet

På konstnatten träffade vi en av våra deltagare från förra året, Erika Nordquist som gick allmän kurs inriktning Branding. Erika läser nu till lärare i engelska och bild på Linnéuniversitetet i Kalmar. Vi på skolan önskar henne lycka till och hoppas att hon fortsätter att komma och hälsa på oss.

Läs mer »