Sommarkurs i ljudredigering och radioteaterproduktion

I studion och i inspelningssalen sitter kursdeltagarna tyst försjunkna framför skärmarna och bygger ljudlandskap. Under en hel vecka arbetar kursen med inspelade texter, ljudeffekter, atmosfärer och musik. Det program som kursen och skolan arbetar i heter Pro Tools, och är standard i de flesta studiosammanhang. Från att ha varit tämligen oerfarna nybörjare har deltagarna under veckan utvecklats till riktiga "ljudnördar", som inte har tid att gå iväg och fika eller njuta av den somriga miljön utanför. Veckan avslutas med radioteaterprojekt där hela gruppen samarbetar. Fr v: Helena Hägg, Björn Uno Kolstad, Zandra Oliw, Birgitta Nyman, Liselott Weinsjö, Cecilia Wide och Johanna Forsman.

Läs mer »

Miriam Nicole Zirignon till Beckmans!

Ännu en Basår Designare till Stockholm! I höst läser jag Visuell Kommunikation på Beckmans Designhögskola.
Läs mer »

Workshop i färggrafik

Kristina Hjelte undervisar i sommarkursen Workshop i färggrafik för nybörjare. De arbetar med inspiration från associationsövningar, varandra och från mikro- och makrovärlden. Under kursens gång får de också pröva på olika tryckmetoder.

Läs mer »

Mindfulness och skapande

Jonas Ahlberg tillsammans med sina kursdeltagare i sommarkursen Mindfulness och skapande. En kurs som kombinerar träning i sinnesnärvaro med övningar i skapande och kreativitet.

Läs mer »

Kristina Hjelte visas på Himmelsberga

Enligt Eftervärlden- om och med Himmelsbergas konstsamlingar visa i konsthallen 22/6-31/7!

Under 2013 kommer Ölands Museum Himmelsberga göra en utställning med verk från museets konstsamling. Samlingen består idag av närmare 200 verk av konstnärer som representerar olika stilar och tipsepoker, olika historia och bakgrund där anknytning till Öland är den gemensamma nämnaren. Ett stort antal av konstverken har donerats till museet, antingen av konstnären själv eller av senare ägare. Andra är inköpta av museet i samband med olika utställningar, men samtliga har hamnat här med tanken att de, enskilt och som helhet, är värdefulla och viktiga att bevara tillgängligt för den så kallade eftervärlden.

http://www.himmelsbergamuseum.com

Läs mer »

Insikter om insekter

Två av tre dagar är nu avklarade i vad som skulle bli en nybörjarkurs i entomologi, men som tack vare engagerade kursdeltagare och fantastiska hangarounds som Mattias Forshage och Pelle Magnusson dessutom har fyllts till bredden och höjden av en massa "utöver det vanliga" som dyngbaggar, hasselsnok och en massa andra guldkorn ur den öländska naturen. Vädret har vi inte kunnat klaga på heller!

Läs mer »

Sjung ut!

Sommarkursen Sjung ut! En vitamininjektion för alla sångsugna med Helena Soluna Berggren, är i full gång. Sångövningar både inomhus och utomhus.

Läs mer »

Egna naturliga hudvårdsprodukter tillverkas

Sommarkursen Gör dina egna hudvårdsprodukter med Eva Winje Algehov är i full gång. Under tre dagar pågår ett intensivt arbete i skolans kök med tillverkning av egna hudvårdsprodukter. Tillsammas med Hélène Rosagården får de också fördjupa sina kunskaper om aromaterapi.

Läs mer »

Amanda Trygg börjar på Pernbys i Stockholm!

Amanda ska utveckla sitt måleri och tecknande. Eller? Man kan aldrig vara helt säker när Amanda sätter i gång och jobbar. Med full kraft tar hon sig an de uppgifter hon själv ställer upp. Jag kan bara säga att jag är mycket nyfiken på vad hon kommer skapa framöver.

Läs mer »

Amanda Karlsson och Josefine Forsberg pluggar i Amsterdam i höst!

Detta sker på prestigefyllda Gerrit Rietveld Academie. Grattis till er båda! Det kommer bli ett fantastiskt år, (flera år) i en superintressant stad.

Amanda och Josefine har bägge gått på konstkolan 2 i år. Läs om deras avgångsutställning på Kalmar konstmuseum. Exodus - avgångsutställning konstskolan 2.

Läs mer »

Bora till Bergen!

Grattis Bora till din plats på konsthögskolan i Bergen. Vår långväga student från Sydkorea har just fått besked om en åtråvärd studieplats. Tillskillnad från sina klasskamrater på Konstskolan 2 kunde Bora inte söka svenska konsthögskolor på grund av att de tar hutlöst mycket betalt för utomeuropeiska studenter. Istället kan vi bara se på när Norge lägger beslag på denna begåvning. Lyckligtvis är folkhögskolorna ännu inte drabbade av detta system. Måtte de så förbli. 

Läs mer »

Besök på Gråborg och Borgs by

Kursen Ölands natur och kultur inledde dagen med Ölands historia under framförallt järnålder tillsammans med Pia som är historielärare på skolan. Besök på Gråborg, S:t Knuts kapell och Borgs by stod på förmiddagens schema. Efter lunch tog kursledaren Lisa över och pratar om naturen kring Borgs by.

Läs mer »

Ottenby

Kursen Ölands natur och kultur på utflykt till Ottenby där Göran Andersson visade upp en senanländ kärrsångare. I buskarna gömde sig en svårsedd eksångare och på stenarna utanför vilade grå- och knubbsälar.

Läs mer »

Stenhuggeri ett gammalt traditionsrikt hantverk

Anders Lundgren, vår lärare på stenhuggarkursen, för en fin gammal hantverkstradition vidare på en av våra sommarkurser.

Läs mer »

Äntligen är våra sommarkurser igång!

Landskapsmålarna med Bo Wetteryd är redan igång med att måla. Äntligen har våra sommarkurser börjat och härliga människor från hela Sverige har anlänt till skolan för att under fem dagar få möjlighet att öka på sina kunskaper om hur man målar landskap, fotograferar, hugger i sten och om Ölands natur och kultur.

Läs mer »

Cumulus på Ölands folkhögskola

http://cumuluskalmar2013.org/workshop/contemporaryart

Läs mer »