Ölands Folkhögskola på ÖLAND ROOTS festival

Imorgon och på lördag kommer det att finnas representanter från Ölands Folkhögskola på ÖLAND ROOTS festival. Välkommen till vårt informationsbord!

Läs mer »

Sommarens skulpturkurs

Under ledning av läraren Malin Lindmark Vrijman arbetar 16 stycken kursdeltagare med att skulptera efter modell.

Läs mer »

Radioteaterkursen tar all fokus

Under hela veckan arbetar en av sommarkurserna med digital ljudredigering med inriktning på radioteaterproduktion. Koncentrationen är stor i ljudstudion när deltagarna arbetar med dagens uppgift. Slutresultatet av kursen blev redigering...

Läs mer »

Sommarkurserna går in på sin sista vecka för i år och landskapsmålarna är i redan igång.

Nu går vi in på vår sista sommarkursvecka med lanskapsmålning, skulpturkurs och ljud och radioteater. Till nästa år kommer vi åter igen ha ett större kursutbud och vårt internat är då också nyrenoverat.

Läs mer »

Utställning och avslutning på stenhuggarkursen

Efter fem dagar med hantverk i öländsk sten avslutar stenhuggarkursen sin vecka med en utställning och gruppfotografering.

Läs mer »

Johan Bernander får fin kritik.

Johan Bernander, flitig gästlärare på Skrivarskolan och Musikteaterskolan har regisserat en nyskriven pjäs av Agneta Pleijel. Pjäsen som heter Hör musiken, söker efter orden, handlar om författaren Hjalmar Gullberg och spelas på...

Läs mer »

Rudiments in transformation

Här jobbar jag och den fd eleven Karl Löfberg med ett av mina tre verk Rudiments in transformation som ingår i Kalmar konstmuseums stora sommarutställning med konst i det offentliga rummet. Läs mer om övriga projekt på muséets hemsida.

Läs mer »

Sommarföreläsningar

Våra föreläsningar i sommar  hittar du under rubriken Sommarkurser i menyn i den lila rutan upptill på sidan.

Läs mer »

Landskapsmålning

Landskapsmålarkursen med Eva Sandberg som lärare påbörjar sin vecka med att måla av skolans närmaste omgivningar. Senare i veckan blir det längre utflykter runt om på Öland.

Läs mer »

Stenhuggarkursen i full gång!

Från skolan hörs nu ett rytmiskt ljud från släggan som träffar ölandstenen. Ännu en av våra klassiker, stenhuggarkursen med Anders Lundgren som lärare, har denna vecka kommit igång.

Läs mer »