Du är här:
Visa meny

Boende

På Ölands folkhögskola bor du nära Alvaret.

Förutom internatet på Ölands Folkhögskola finns ett café, gym, tvättstuga, bastu och sköna utrymmen där du kan umgås, spela biljard eller bara slappa lite. Du betalar en internatavgift för ditt boende och i denna ingår frukost, lunch, eftermiddagskaffe och kvällsmat alla skoldagar. Vi är stolta över vårt kök och kan erbjuda specialkost och vegetariska eller veganska alternativ för dig som önskar.

Internatet

Internatet på Ölands Folkhögskola har 105 rum, 77 enkelrum varav 39 med egen dusch/wc och 28 dubbelrum.

Våra rum är belägna dels i mindre byggnader i skolans trädgård samt i Norra flygeln som är en tvåvåningsbyggnad som ligger i anslutning till skolans huvudbyggnad. Vi har också enkelrum i 2 parhus i ett villaområde ca 500m från skolan.

På varje elevhem finns gemensamt dagrum med tv och pentry med kokplatta och mikro för enklare matlagning. Toalett och dusch finns antigen på rummet eller i korridor. Skolan värnar om miljön, vilket innebär sopsortering på varje internat som eleverna själva tar ansvar för.

Vi har rum med lite olika standard på skolan. Rummen finns dels i byggnader som ligger hopbyggda med skolan. Vi har även rum i våra trädgårdshus samt i fyra parhus i ett villaområde ca femhundra meter från skolan.

Alla rum är inredda med säng, skrivbord, skrivbordsstol, bokhylla och garderober. Du tar själv med täcke och lakan.

I början av höstterminen då efterfrågan på vårt internat är som störst kan det hända att du får dela ett dubbelrum med en annan kursdeltagare på skolan. Senare på hösten kan det finnas möjlighet att flytta till ett enkelrum om man vill. Men många av våra deltagare väljer att dela rum hela läsåret eftersom de trivs med det.

Du hittar priser på rummen och andra kostnader här.

Jag som är ansvarig för och har hand om internatet heter Barbro Johansson.

Tel 0485 - 564 402

ofh.internat.oland@folkbildning.net

Alla måltider serveras i matsalen.

frukost (må-fr) 7.15-8.00
lunch (må-to) 11.45-12.45 (fre) 12.00-12.45
fika (må-fr) 14.30-15.00
middag (må-fr) 16.30-17.15

Vi som lagar maten i köket heter Göran (kökschef), Gustav, Martin, Lotta, Helena och Marie.

Tel 0485 - 564 444

Städning

Vi som städar på skolan heter Barbro, Monica, Anneli, Pia och Marie.

• Texten uppdaterades tis, 2014-08-26 16:30 av Åke Holm