Du är här:
Visa meny

Dokumentärfilmskolan

 

Vill du jobba praktiskt med film så mycket du bara  orkar och hinner?

På vår dokumentärfilmsskola har du tillgång till kamera och redigering dygnet runt. Här får du möjlighet att bli riktigt bra på något du brinner för under ett intensivt år. 

Dokumentärfilmen är populärare än nånsin. Här på Öland får du möjlighet att själv lära dig hantverket, och det av Sveriges absolut främsta filmare. En av dokumentärfilmskolans huvudlärare, Anna Perssons film Förvaret vann i år Guldbaggen för bästa dokumentärfilm.  Alla våra lärare är själva yrkesverksamma, med unika kunskaper och kontakter i filmbranschen. Under den 1-åriga kursen arbetar du med olika filmprojekt och här får du utveckla ditt eget sätt att berätta. Mellan de längre projekten har vi workshops med inspirerande gästlärare i bl.a. foto, redigering, ljud, projektutveckling och filmiskt berättande. Tillsammans med dina kurskamrater tittar du på massor av film på  dagarna och på kvällar och helger kan du både filma, redigera och titta på film. 

Den här hösten kan vi stoltsera med att tre av sex personer som börjat på STDHs Dokumentärfilmsutbildning kommer från vår utbildning. Så du som vill bli filmare sök till oss!

Kursstart 22 augusti 2017.

 

 

 


  • Texten uppdaterades fre, 2016-09-23 09:33 av Ina Holmqvist