Du är här: Blogg
Visa meny

Välj skribent:

RSS

Blogg

2016/09/30

KONSTNATT OCH SKÖRDEFEST PÅ ÖLANDS FOLKHÖGSKOLA

VÄLKOMNA TILL KONSTNATTEN PÅ ÖLANDS FOLKHÖGSKOLA

Öppet kl 17.00 - 24.00 fredagen 30 september.

FRAMED REALITY
- Att välja en bild av världen, att sätta ramarna.

7 av skolans kurser har delat upp sig i blandade grupper som alternerar mellan 6 olika stationer som fokuserar på olika aspekter av den rörliga bilden, stillbilden och andra former av "bildande konster". Lärare från olika kurser har fått förstärkning av konstnärerna Shiva Anoshirvani och Roxy Farhat och genomför ett veckolångt projekt med ca 100 deltagare. Resultatet visas endast under Konstnatten.

2016/09/28

Framed reality

Att välja en bild av världen, att sätta ramarna.

7 kurser har delat upp sig i  blandade. grupper som alternerar mellan 6 olika stationer som fokuserar på olika aspekter av den rörliga bilden, stillbilden och andra former av "bildande konster".

2016/09/25

Teckning med Bo Wetteryd

Hej! Den här veckan har vi arbetat med teckning med gästläraren Bo Wetteryd. Från början var det tänkt att vi skulle ha modellteckning hela veckan, men vi fick inte tag i någon modell (och utan modell är det ganska svårt) och fick göra andra saker helt enkelt. Vi har fått prova på olika material – blyerts, kol och tusch. Vi har varit både inomhus och utomhus. Vi har tecknat STORT och vi har tecknat litet. Vi har gjort självporträtt. Vi har tecknat varandra, och vi har tecknat saker.

2016/09/16

Ny träningshöst för allmän kurs Hälsa

Hösterminen har dragit igång. En förmiddag med paddling hann vi med under första veckan. Träningen rullar på med två träningspass i veckan. Nytt för detta år är gemensam träning på fredagarna tillsammans med Musikteater 1 och 2. Mycket folk och fullt ös i Jönssonsalen! Härlig start på helgen.

2016/09/14

Konstskolan 2 besöker ESMT i Berlin

Denna vecka är vi i Berlin för att se 9:e Belinbiennalen innan den stänger. Till helgen ser vi också ABC. Art Berlin Contemporary. Galleriernas mässa. Och lite till. Vi började med att besöka Berlinbiennalens avdelning på European School of Management, inrymt i en byggnad som fram till murens fall var hemvist för högre administration i DDR.  Ett val av utställningsrum som sammanfattar en hel del av frågorna som ställs i årets Berlinbiennal. Nu far  vi vidare till Feure Collection i en bunker. 

2016/09/14

Skådarskola

Naturkunskap i det fria för allmän kurs. Naturreservatet Beijershamn besöktes och frågorna hopade sig. Varför har gässen blivit så många, hur stor är egentligen havsörnen och hur kan medellivslängden för vår minsta fågel - kungsfågeln - vara så kort som 59 dagar?

2016/09/11

Skulptur med Agnes Mohlin

Den här veckan (v 36) gästades vi i Konstettan av Agnes Mohlin som kurator/gästlärare, som guidade oss i hur en kan göra skulpturer och hur en kan tänka kring processen. Eller snarare hur en inte bör tänka alls; hon ville snarare att vi bara skulle köra utan att tänka så mycket. "Det är ibland lättare att först hitta ett material och utgå ifrån det, än att utgå från en färdig idé och sen försöka hitta det passande materialet."

2016/09/11

Grattis Sofia Jung till premiären på HAIR i Göteborg

I lördags kväll hade Göteborgsoperan premiär på musikalen HAIR, en av de stora publikhändelserna på höstens teaterscener. Jag var där på både själva föreställningen och inte minst på festen efteråt, där jag träffade en av huvudrollsinnehavarna, Sofia Jung.

2016/09/07

Lervecka med Edwin Böck

Hej du!
Denna vecka har vi jobbat med lera tillsammans med entusiastiske Edwin Böck! Vi har fått veta vad organiska, humana och geologiska former är och hur vi kan kombinera detta. Exempelvis: animalisk=val, human=klacksko. Val+klacksko=valsko?
Vi har även gjort ett formdrama i par som har handlat om allt från skitzofrena äpplen till päron med kroppskomplex. Vi avslutade veckan med ett besök i Edwins ateljé som han delar med en rad andra konstnärer. Där mötte vi bland annat på en gigantisk tryckpress,kladdiga färgpaletter och exklusiva bronsänglar.

2016/09/03

I avsaknad av externa influenser

Konstnärsduon Gideonsson/Londré genomförde i fredags för konstskolan 1 och 2 en mycket uppskattad performativ föreläsning med utgångspunkt i deras verk med ovanstående titel. Verket är en del av den pågående Borås Intenationella Skulpturbiennal.

Performance-föreläsningen tog avstamp i relationen mellan den urgamla tidsuppfattningen styrd av solljusets vandring över jorden och atomurets autonoma exakthet. En välregisserad föreställning om ett tidlöst ämne med många djupgående schakt.